Британският премиер Тереза Мей заяви, че няма да прави компромис

...
Британският премиер Тереза Мей заяви, че няма да прави компромис
Коментари Харесай

Тереза Мей няма да прави компромис с Брюксел за Брекзит

Британският министър председател Тереза Мей съобщи, че няма да прави компромис с Брюксел за Брекзит. Това става в миг, когато английски медии оповестяват, че противници от личната й партия се готвят да разгласяват лично предложение за по-рязко разкъсване с Европейски Съюз, оповестява Ройтерс.

През юли двама министри напуснаха държавното управление тъкмо поради връзките с Брюксел. Остават по-малко от два месеца за договаряне на изискванията по раздялата с Европейски Съюз след повече от 40 години в границите на блока. Тереза Мей се пробва да убеди личната си партия и разграничената страна да одобри нейния проект за Брекзит, който тя дефинира като потребен за бизнеса.

Същевременно Европейският съюз приветства нерешително проекта, изложен наскоро на заседание в държавната резиденция "Чекърс " край Лондон, отбелязва Българска телеграфна агенция.

"Идните месеци ще бъдат от сериозно значение за бъдещето на нашата страна и съм наясно със задачата си ", разяснява английският министър председател. Според настоящия проект Англия остава в зоната за свободна търговия с Европейски Съюз за аграрни и индустриални артикули. Поддръжници на Брекзита обаче считат, че това значи някои елементи на английската стопанска система да съблюдават правила, направени в Брюксел.

Според публикация във вестник "Сънди Таймс ", водещи поддръжници на Брекзита от Консервативната партия са подготвени да разгласяват личен проект за Брекзит преди годишната партийна конференция в края на септември. Това би засилило натиска над Мей, която би трябвало да получи утвърждение от Народното събрание за вероятно съглашение с Брюксел.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР