Британският премиер Тереза Мей заяви, че Европейският съюз е изпълнил

...
Британският премиер Тереза Мей заяви, че Европейският съюз е изпълнил
Коментари Харесай

Мей иска Великобритания да напусне ЕС възможно най-бързо

Британският министър председател Тереза Мей съобщи, че Европейският съюз е извършил нейното основно искане в съглашението за шестмесечно удължение на периода за Брекзит да бъде включена уговорка за ранно овакантяване на общността, съобщи Асошиейтед прес.

Обединеното кралство и Европейски Съюз се договориха Брекзит да бъде отсрочен до 31 октомври, само че Мей съобщи, че желае Англия да напусне блока " допустимо най-бързо ".

По думите й, в случай че английските депутати одобрят контрактуваната по-рано договорка, страната към момента може да напусне Европейски Съюз преди 30 юни - крайната дата за Брекзит, която тя изиска от Брюксел.

Ако успеем да одобрение договорката преди 22 май, няма да има потребност да участваме в европейските избори, съобщи английският министър председател.
" Изборите, пред които сме изправени в този момент, са тежки и времевата рамка е ясна ", сподели тя.

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск съобщи по-рано през днешния ден, че е контрактувано " гъвкаво удължение " на периода за Брекзит до 31 октомври, като през юни бъде изработен обзор на постигнатия прогрес. Прегледът обаче ще е чисто осведомителен.

Според европейски дипломати това значи, че Англия може да напусне, щом договорката бъде утвърдена, прецизира ДПА.

Сделката за развода, контрактувана на 25 ноември предходната година, не може да бъде променяна макар новата пролонгация, акцентира Туск.
Той също по този начин насочи апел към британците да не пропиляват предоставеното им време. 
Източник: БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР