Британският премиер Тереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза

...
Британският премиер Тереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза
Коментари Харесай

Тереза Мей: Великобритания удари Сирия заради националния си интерес, а не по заповед на Тръмп

Британският министър председател Тереза Мей Тереза Мей - английски политик Тереза Мей (по татко Брейзър) е родена на... към профила съобщи в Народното събрание, че решението й да се причисли към западните удари по Сирия се е опирало на английския народен интерес, а не на следване на заповеди на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на... към профила, предадоха ДПА и Франс прес.

Малко преди този момент водачът на опозицията лейбъристът Джереми Корбин съобщи, че "Великобритания би трябвало да играе ролята на водач в търсенето на помирение в този спор, а не да получава указания от Вашингтон ".

"В наш народен интерес е да осуетим бъдещо потребление на химически оръжия в Сирия и да пазиме международния консенсус, че тези оръжия не би трябвало да се използват. Така че не сме създали това, тъй като президентът Тръмп го е изискал. Направихме го, тъй като сметнахме, че това е вярното деяние ", съобщи Мей.

Тя добави, че има необятна интернационална поддръжка за ударите на Съединени американски щати, Франция и Англия по сирийски обекти за химически оръжия.

Мей съобщи, че не се е съветвала с Народното събрание, тъй като "скоростта, с която действахме бе от главно значение в съдействието с нашите сътрудници за отбягване на бъдещи филантропични премеждия и опазване на сигурността на интервенциите ни ".

"Това беше стеснен, високоточен удар на законова основа, която се е употребила и преди ", съобщи тя.

Мей означи, че огромна част от довелите до интервенцията разследващи сведения "са били от такова естество, че не можеше да се споделят в Народното събрание ".

"Винаги сме заявявали ясно, че държавното управление има правото да работи бързо в националния интерес ", уточни Мей.

На въпрос дали ще подреди нови удари в случай че в бъдеще се откри, че се били употребявани химически оръжия, Мей отговори " "Никой не би трябвало да изпитва подозрение в решимостта ни да подсигуряваме, че няма да се стигне до обстановка, в която използването на химически оръжия е нормализирана ", отбелязва Ройтерс.

Лидерът на лейбъристите Джереми Корбин съобщи, че Мей е сбъркала, като не е поискала утвърждение от Народното събрание преди да се включи във военната интервенция. Според него това решение е законово противоречиво, а Мей е работила "по каприза на президента на Съединени американски щати ".

Корбин изиска да се одобри закон, който да задължава държавното управление да се съветва с Народното събрание преди да подхваща военни дейности.

Британските министър председатели не са законово задължени да се допитват до Народното събрание за военни дейности, само че има такава процедура откогато Англия се включи във войната в Ирак през 2003 година, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Корбин напомни, че предходният министър председател Дейвид Камерън Дейвид Камерън - политик и министър председател на Англия от 2010 до 2016 година... към профила е изискал парламентарно позволение за военни дейности в Либия и Сирия през 2015 година, а Народното събрание е дал своя вот за присъединяване в иракската война през 2003 година

По-рано и водачът на либералдемократите Винс Кейбъл съобщи, че Мей "е направила сериозна неточност, като не е разискала военните дейности с Народното събрание " и изрази безпокойствие от "липсата на информация за периодите и задачите " на интервенцията.

"Следването на един непредсказуем президент на Съединени американски щати не е сурогат на парламентарно утвърждение ", сподели той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР