Британският премиер Тереза Мей приветства решението на лидерите на Европейския

...
Британският премиер Тереза Мей приветства решението на лидерите на Европейския
Коментари Харесай

Тереза Мей приветства одобрението на евролидерите за 21 месеца преходен период за брекзит

Британският министър председател Тереза Мей приветства решението на водачите на Европейския съюз да одобрят 21-месечен временен интервал, който да помогне на бизнеса да се приспособява след излизането на Англия от Европейски Съюз, съобщи Ройтерс. Тя прикани Европейски Съюз да се възползва от тази " нова динамичност " за идните договаряния за бъдещите търговски връзки сред Лондон и Брюксел.

Лидерите на Европейски Съюз също по този начин официално утвърдиха през днешния ден общата си позиция в договарянията за бъдещите търговски връзки с Англия след напускането на съюза, заяви председателстващият срещата на върха в Брюксел Доналд Туск.

" Приветствам обстоятелството, че Съветът на Европейски Съюз утвърди тази заран детайлностите за преходния интервал. Това дава убеденост на хората и на бизнеса. Дава им изясненост за техните бъдещи проекти ", уточни Мей.

Мей добави, че в този момент стартират договаряния за търсенето на работещи решения по оставащия най-сложен въпрос - за Северна Ирландия и за контрола по границата сред нея и Република Ирландия, която остава в Европейски Съюз.

Според Ройтерс обаче този въпрос може освен да се окаже доста сложен за решение, само че може да провали и всичко друго, реализирано в договарянията за брекзит до момента, тъй като несъгласията по " граничния въпрос " са дълбоки. Агенцията цитира ирландския министър председател Лио Варадкар, който сподели пред кореспонденти в Брюксел, че " нищо не е решено, до момента в който всичко не бъде решено ".

Ройтерс счита, че в желанието да получи вчерашното " да " от водачите на Европейски Съюз за продължен временен интервал, Мей се е пробвала да прати за неопределен срок във фризера горещия въпрос за границата с вярата той да бъде пропуснат или да се откри някакво магическо решение за него, което обаче надали ще се случи.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР