Британският премиер Тереза Мей посети Солсбъри днес – навръх първата

...
Британският премиер Тереза Мей посети Солсбъри днес – навръх първата
Коментари Харесай

Година след атаката срещу Скрипал: Тереза Мей посети Солсбъри

Британският министър председател Тереза Мей посети Солсбъри през днешния ден – точно на първата годишнина от отравянето на някогашния съветски шпионин, трансформирал се в двоен сътрудник, Сергей Скрипал и щерка му Юлия с нервнопаралитичния сътрудник „ Новичок” в британския град. Това съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Агенцията напомня, че това бе първото по рода си потребление на такова вещество на английска земя. Атаката провокира напрежение сред Англия и Русия и утежни техните връзки до най-ниското им ниво от интервала на Студената война.
Къщата на Сергей Скрипал в Солсбъри към този момент е оповестена за безвредна Около 190 военни и екипи от експерти направиха работата по обеззаразяването
Нападението навреди и на бизнеса в Солсбъри, който притегля туристи поради средновековната си катедрала и близкия монумент Стоунхендж. Едва предходната седмица английската полиция разгласи, че интервенцията по обезопасяването на града е завършила.

Снимка: EPA

„ Това, което видях през днешния ден тук, е страхотният дух и увереност на хората в Солсбъри”, сподели Тереза Мей. „ Това бе сложна година за тях и изключително сложна за непосредствените жертви на дръзката офанзива, която бе осъществена по улиците на Солсбъри, и използването на химическо оръжие, нервнопаралитичен сътрудник, по нашите улици”, добави Мей.
bTV Репортерите: " Новичок " с изминал период Шпионски сюжети 30 години след рухването на Желязната завеса
От кабинета на английския министър председател в това време позволиха гаф във връзка годишнината, отбелязва АП. В туит, в който показаха възхищението си от " прелестния, привлекателен " Солсбъри, от „ Даунинг стрийт” 10 разгласиха фотография от също толкоз красивия град Бат, който се намира на към 64 километра от Солсбъри. Фотографията бързо бе отстранена и канцеларията на Мей изясни гафа с „ човешка грешка”.

Снимка: EPA

Руското посолство в Лондон означи годишнината през днешния ден, публикувайки дълго изказване, в което за следващ път отхвърля обвиняванията на Англия, че е виновна за опит за ликвидиране на Скрипал. Комюникето също така съдържа дълъг лист с „ въпроси, останали без отговор”, по отношение на офанзивата.
„ Белингкат ” разкри същинското име на „ Федотов ”, който е бил у нас при отравянето на Гебрев Според уеб страницата за проверяваща публицистика същинското име на съветския сътрудник, който е бил в България по време на отравянето на предприемача през 2015 година, е Денис Сергеев
Русия за следващ път изиска директен достъп до Сергей и Юлия Скрипал, съобщи ДПА, като се базира на съветския заместник-постоянен представител в Организация на обединените нации Дмитрий Полянски.

Фактът, че Англия държи Скрипал татко и щерка, без да обезпечи на Русия консулски достъп до тях, е „ наложително задържане или отвличане”, сподели Полянски на конференция в централата на международната организация в Ню Йорк по случай първата годишнина от офанзивата в Солсбъри. Той позволи, че даже е допустимо двамата да не са живи.
Цацаров: Заподозрян за случая " Скрипал " е влизал в България 3 пъти Емилиян Гебрев е платил проучване във финландска лаборатория, която не е разкрила следи от химическо оръжие
Миналата година в изказване, направено от английските управляващи от нейно име, Юлия Скрипал отхвърли помощ от съветското консулство в Лондон, напомня ДПА.

Полянски повтори през днешния ден позицията на Русия, че няма „ съответни доказателства” тя да е забъркана в офанзивата, само че не уточни други евентуални обвинени.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР