Британският премиер Тереза Мей поиска официално Брекзит да бъде отложен

...
Британският премиер Тереза Мей поиска официално Брекзит да бъде отложен
Коментари Харесай

Мей поиска отлагане на Брекзит до 30 юни

Британският министър председател Тереза Мей изиска публично Брекзит да бъде отсрочен до 30 юни. 

" Написах тази заран писмо до ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск, с цел да го осведомявам, че Англия желае удължение на процеса по член 50 от Лисабонския контракт до 30 юни ", сподели Мей пред Британския парламент.

Излизането на Англия от Европейски Съюз трябваше да се случи на 29 март.

" В качеството си на министър председател не съм подготвена да отложа Брекзит по-дълго от 30 юни ", съобщи още Мей, представена от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Европейски представител удостовери, че Туск е получил публично писмо от английската премиерка с искане за отсрочване на Брекзит. Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер също удостовери, че Европейски Съюз е получил от Англия искане за пролонгация.

След това Мей е разговаряла по телефона с Юнкер, заяви представител на Европейската комисия. 

По думите му Юнкер е предизвестил Мей, че в случай че Англия не напусне Европейски Съюз до 23 май, би трябвало да свика избори за евродепутати. 

Председателят на Европейска комисия е пояснил, че без свикването на избори за евродепутати във Англия освен това състояние, институциите на Европейски Съюз ще бъдат изправени пред " компликации и правна неустановеност ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР