Британският премиер Тереза Мей може отново да отложи окончателното гласуване

...
Британският премиер Тереза Мей може отново да отложи окончателното гласуване
Коментари Харесай

Тереза Мей може да поиска още време преди окончателното гласуване по Брекзит,

Британският министър председател Тереза Мей може още веднъж да отсрочи окончателното гласоподаване в Народното събрание на съглашението за Брекзит, три месеца преди формалната дата за овакантяване от Англия на Европейски Съюз, заяви вестник "Сънди телеграф ", представен от Ройтерс.

Според изданието се допуска, че съветниците на Мей работят по проект, предусещащ одобряването на съглашението от Народното събрание да бъде обвързано с изискване Европейски Съюз да даде повече отстъпки.

Вестникът показва, че този ход има за цел посредством него да бъде понижена съпротивата в Народното събрание против проекта за Брекзит на министър-председателя и в същото време да обезпечи повече време, с цел да продължат договарянията с евролидерите.
През декември Мей беше принудена да отсрочи гласуването от Народното събрание на постигнатото от нея съглашение с Европейски Съюз за изискванията на Брекзит заради сериозната опозиция в редиците на нейната Консервативна партия, както и на други групи в Народното събрание на Обединеното кралство.

Така гласуването беше изместено за седмицата, която стартира на 14 януари, само че то би трябвало да бъде предшествано от парламентарни диспути, които се чака да стартират през идната седмица.

Англия напуща Европейски Съюз на датата 29 март. Неспособността на Мей до момента да прокара съглашението си в Народното събрание обаче тревожи водещи фигури в бизнеса и вложителите, които се притесняват, че Обединеното кралство се е насочило към нездравословен от икономическа позиция Брекзит без съглашение.

Британският министър председател от своя страна още веднъж стартира да предизвестява за вероятните последици, в случай че Народното събрание не утвърди съглашението й. Пред вестник "Мейл он сънди " тя съобщи, че работни места са заложени на карта и че депутатите ще изложат демокрацията на риск, в случай че не спазят решението от референдума от 2016 година за излизане от Европейски Съюз.

"Сънди таймс " заяви, че някои депутати, в това число от торите на Мей, ще се опитат да предотвратят разновидността за Брекзит без съглашение. Това би трябвало да стане посредством предложение от тяхна страна, предвиждащо прекъсване на финансирането за държавното управление и предизвикателство оттова на прекъсване на работата на държавните институции като това в Съединени американски щати, в случай че Народното събрание не даде поддръжка на Мей по въпроса за съглашението с Брюксел.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР