Британският премиер Тереза Мей изглежда си спечели още една седмица

...
Британският премиер Тереза Мей изглежда си спечели още една седмица
Коментари Харесай

Тереза Мей засега успява да удържи вътрешното недоволство срещу себе си

Британският министър председател Тереза Мей наподобява си завоюва още една седмица в непрекъснатата борба да удържи премиерското място, като загатна, че може да има гласоподаване на договорката с Европейски Съюз за Brexit преди европейските избори (23 - 26 май), разяснява лявото английско издание The Guardian, представено от Агенция " Фокус ".
Мей даде обещание да направи нова среща с представители на организацията на редовите депутати от Консервативната партия – Комитетът 1922, които желаеха от нея да дефинира по кое време тъкмо ще подаде оставка както от поста министър председател, по този начин и от председателското място на консерваторите.
След две седмици на гневни претенции от консервативни депутатите да даде ясна дата за заминаването си, сър Греъм Брейди, ръководител на Комитет 1922, сподели, че Мей се е съгласила да се срещне с него и 13-те членове на изпълнителния съвет на организация. Той не е дал никакви индикации, че Мей има желание да разгласи дата за оставката си, само че дава обещание да даде на премиера една спомагателна седмица за междупартийните договаряния за Brexit с Лейбъристката партия, преди " торите " да тръгнат да трансформират разпоредбите за избор на доверие и да може да се гласоподава подобен в интервал, по-кратък от една година. Брейди, който се среща с Мей два пъти през последните няколко седмици, сподели, че е уверен, че в този момент тя ще се опита да прокара закони за Brexit като метод за одобрение на договорката - въпреки че не е ясно по какъв начин може да събере болшинство.
" Намерението е да имаме по-нататъшно гласоподаване, евентуално второ четене на законопроекта за съглашението за отдръпване преди европейските избори и се надяваме в доста по-близко бъдеще от това. Това е моето схващане ", сподели той.
Източници от Даунинг Стрийт обявиха, че е малко евентуално законопроектът да бъде импортиран в Народното събрание, без да е несъмнено, че той ще бъде признат.
Брейди съобщи, че след срещата с министър-председателя ще има " спомагателни разисквания ". " Ще вземем решенията си, каквито и да са те, след този диалог ", сподели той.
Междувременно стана ясно, че на идния неофициален Европейски съвет в румънския град Сибиу няма да има разискване на Brexit всъщност, твърди The Independent. Преди срещата в румънския град Сибиу в четвъртък, неназован източник от Европейски Съюз е декларирал, че срещата на високо ниво " ще е свободна от Brexit зона ". Тереза Мей няма да участва на срещата в Сибиу, макар че Обединеното кралство се чака да бъде показано в коридорите.
Форумът в Сибиу има за цел да стартира обновяването на Европейски Съюз след поредност рецесии, като Брекзит, миграцията и икономическите проблеми в еврозоната.. Първоначално неговата дата беше определена по този начин, че да се реализира след излизането на Англия - проект, който се промени поради настъпилите събития.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР