Британският премиер Тереза Мей благодари на украинския президент Петро Порошенко

...
Британският премиер Тереза Мей благодари на украинския президент Петро Порошенко
Коментари Харесай

Мей благодари на Украйна за експулсирането на руски дипломати заради Скрипал

Британският министър председател Тереза Мей благодари на украинския президент Петро Порошенко за експулсирането на 13 съветски дипломати поради случая с отравянето на някогашния съветски сътрудник Сергей Скрипал, заяви представител от пресслужбата на английския министър председател, предава Sputnik.

„ Министър-председателят благодари на президента Порошенко за поддръжката на Украйна и експулсирането на 13 съветски дипломати. Тя означи, че това не е единствено мощен знак за взаимност с Англия, само че и отдаденост към груповата ни сигурност. Министър-председателят акцентира, че широчината и степента на интернационалния отговор на случая в Солзбъри са изпратили ясно известие, че зловредните дейности на Русия няма да бъдат толерирани “, добави представителят, предава " Фокус ".

Двамата водачи разискаха случая в телефонен диалог. Мей и Порошенко се съгласиха, че случаят в Солзбъри е бил „ единствено последният акт от една поредна скица на съветско държание, което показва неуважение на интернационалната правова система “. Британският министър председател добави, че продължителната поддръжка за Украйна е трябвало да бъде „ основен детайл от отговора на Запада. “
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР