Британският премиер Риши СунакРиши Сунак – британски икономист и политик. Риши

...
Британският премиер Риши СунакРиши Сунак – британски икономист и политик.
Риши
Коментари Харесай

Риши Сунак назначи четирима ново министри в британското правителство


Британският министър председател Риши Сунак  Риши Сунак Риши Сунак – английски икономист и политик. Риши Сунак е роден на 12 май 1980 година в Саутхемпшир, разгласи през днешния ден структурни промени в държавното управление си, съобщи Ройтерс.

Две министерства се разделят за по-ефективна битка с инфлацията и стимулиране на икономическия напредък.

Разделени ще бъдат министерството на бизнеса, енергетиката и индустриалната тактика и министерството на цифровите технологии, културата, медиите и спорта. На мястото на двете разграничени министерства ще бъдат основани четири нови.

Министър на енергийната сигурност и на въглеродната индиферентност ще бъде Грант Шапс, който до момента беше министър на бизнеса, енергетиката и индустриалната тактика.

Кеми Бейдънок, която от края на октомври предходната година заема поста министър на интернационалната търговия, в този момент ще оглави новото министерство на бизнеса и търговията.

Мишел Донелан, която до момента беше министър на цифровите технологии, културата, медиите и спорта, ще застане отпред на министерството на науката, нововъведенията и технологиите.

Министър на културата, медиите и спорта ще бъде Луси Фрейзър, която до момента беше държавен министър по въпросите на жилищното строителство, общностите и локалното самоуправление.

Освен това Сунак назначи Грег Хендс за ръководител на Консервативната партия, откакто в профил от този пост Надим Захауи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР