Британският премиер Риши СунакРиши Сунак – британски икономист и политик. Риши

...
Британският премиер Риши СунакРиши Сунак – британски икономист и политик.
Риши
Коментари Харесай

Сунак обяви край на златната ера на отношенията между Великобритания и Китай


Британският министър председател Риши Сунак  Риши Сунак Риши Сунак – английски икономист и политик. Риши Сунак е роден на 12 май 1980 година в Саутхемпшир, разгласи, че по този начин наречената " златна епоха " на връзките с Китай е завършила. Той даде обещание да " развие " позицията на Обединеното кралство по отношение на страната, осведоми Би Би Си.

В първата си външнополитическа тирада министър председателят разясни, че по-близките стопански връзки от предходното десетилетие са били " наивни ". По думите му Обединеното кралство в този момент би трябвало да размени пожелателното мислене със " мощен прагматизъм " към съперниците. Сунак предизвести против реториката на Студената война, добавяйки, че световното значение на Китай не може да бъде подценено.

Сунак се сблъска с напън от торите да втвърди позицията на Обединеното кралство по отношение на Китай, откогато пое поста водач на торите и министър-председател на Обединеното кралство предишния месец.

Признаваме, че Китай съставлява редовно предизвикателство за нашите полезности и ползи, предизвикателство, което става все по-остро, до момента в който се движи към още по-голям авторитаризъм, уточни английския министър председател. Той добави, че златната епоха на връзките сред Обединеното кралство и Китай е свършила, дружно с наивната концепция, че повече търговия със Запада ще докара до политическа промяна в Китай.

Сунак акцентира, че не може просто да се пренебрегне смисъла на Китай в международните дела - за световната икономическа непоклатимост или проблеми като изменението на климата. Той добави, че Обединеното кралство ще работи със съдружници, в това число Съединени американски щати, Канада, Австралия и Япония, с цел да " ръководи това изостряне на конкуренцията, в това число с дипломация и ангажираност ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР