Британският премиер Риши Сунак обяви нова застрахователна рамка по риска

...
Британският премиер Риши Сунак обяви нова застрахователна рамка по риска
Коментари Харесай

Британският премиер отрупа Украйна с обещания в опит да стимулира възстановяването на страната

Британският министър председател Риши Сунак разгласи нова застрахователна рамка по риска " война ", която би трябвало да помогне на фирмите да влагат в Украйна, заяви Българска телеграфна агенция.

" Това е голяма стъпка към подкрепяне на застрахователите да поддържат вложения в Украйна, като се в профил една от най-големите бариери и се обезпечи на вложителите увереността, от която се нуждаят, с цел да работят ", сподели министър председателят при започване на втората конференция за възобновяване на Украйна, която стартира през днешния ден в Лондон.

Украинският министър председател Володимир Зеленски съобщи, че е належащо да се премине " от съглашение към действителни планове " за възобновяване на страната.

На конференцията участва украинска делегация, която " ще показа съответни неща и ние предлагаме да ги създадем дружно по време на моята обиколка ", сподели президентът, който се включи в конференцията посредством видеовръзка.

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен съобщи, че Европейски Съюз носи " специфична отговорност към Украйна в дълготраен проект " и прикани частния бранш да се включи във възобновяване на страната.

Трябва да отговорим на украинските промени с европейски вложения, сподели тя.

Също по този начин, Обединеното кралство ще показа огромен пакет от финансова поддръжка за Украйна, включващ гаранции по заеми от Световната банка в размер на 3 милиарда $, с цел да се укрепи икономическата непоклатимост на Украйна, която продължава да отблъсква съветските сили,предадеGOV.UK.

Финансирането ще подкрепи жизненоважни публични услуги, в това число разноските за действието на учебни заведения и лечебни заведения.

Това е първият двустранен пакет от многогодишна фискална помощ, избран от страна от Г-7, който акцентира непоколебимия ангажимент на Обединеното кралство към страната както в този момент, по този начин и в бъдеще.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР