Британският премиер Риши Сунак обмисля да ограничи използването на социални

...
Британският премиер Риши Сунак обмисля да ограничи използването на социални
Коментари Харесай

Рисковете онлайн: Великобритания обмисля да ограничи социалните медии за деца под 16 г.

Британският министър председател Риши Сунак обмисля да ограничи потреблението на обществени медии от деца под 16 години. Забраната цели да отбрани младите от вреди онлайн, написа „ Гардиън “.

През новата година ще стартира консултация, с цел да се проучат рисковете, на които са изложени децата, до момента в който употребяват обществените медии.

Над 90% от сигналите са за полова употреба

Правителството обмисля по-нататъшни дейности, макар въвеждането на Закона за онлайн сигурност, който изисква платформите за обществени медии да защищават децата от нездравословно наличие или да бъдат санкционирани с до 10 % от световните доходи на компанията.

   View this post on Instagram

A post shared by Inside History (@insidehistory)

Въпреки че новината към този момент се появи в доста медии, представител на държавното управление омаловажи вероятността за въвеждането на мярката.

Какви са рисковите трендове през годините?

„ От наша позиция търсим способи да дадем повече права на родителите, а не да ограничаваме нещо съответно. Установихме, че има празнина в проучванията, тъй че ще разгледаме какви още проучвания в тази област би трябвало да се създадат, само че към момента нищо не е подписано от министрите “, сподели той.

Фондация „ Моли Роуз “, основана от фамилията на Моли Ръсел, която се самоубива на 14-годишна възраст след гледане на нездравословно наличие в Инстаграм и Пинтерест съобщи, че акцентът на всеки обзор би трябвало да бъде върху даването на повече пълномощия на органа за наблюдаване на връзките Ofcom.

Ивет Горанова е лице на новата акция

„ Ясно е, че са нужни спомагателни ограничения за отбрана на децата от онлайн опасности, само че акцентът би трябвало да бъде подложен върху укрепването на ръцете на регулатора, с цел да се подсигурява, че платформите към този момент няма да бъдат залети с редица рискове, които могат да бъдат избегнати “, споделят от фондацията.

Официалният представител на заместител министър-председателя не разяснява съответните оферти, само че съобщи пред кореспонденти: „ Разглеждаме въпроса за сигурността на децата в интернет в необятен проект “.

Какви опасности крие мрежата?

Благотворителните организации и участниците в акциите приканват за по-строго контролиране на онлайн сигурността от 2017 година насам, а законодателството мина през дълъг път, преди най-сетне да получи единодушието на краля през есента.

Детската благотворителна организация NSPCC съобщи, че през тези шест години полицейските сили в Обединеното кралство са записали 34 400 онлайн закононарушения против деца.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР