Британският премиер Джонсън Борис каза в петък, че руският президент

...
Британският премиер Джонсън Борис каза в петък, че руският президент
Коментари Харесай

Борис Джонсън тревожен: Путин постига бавен, но осезаем напредък в Донбас

Британският министър председател Джонсън Борис сподели в петък, че съветският президент Владимир Путин реализира муден, само че осезателен прогрес в Донбаския район на Украйна, предава Ройтерс.

" Страхувам се, че Путин, с огромна цена за себе си и за съветските военни, продължава да дъвче земята в Донбас ", сподели той пред Телевизия Блумбърг. " Той продължава да реализира еволюционен, муден, само че се притеснявам осезателен прогрес и по тази причина е безусловно жизненоважно да продължим да поддържаме военно украинците ", акцентира английският министър председател.

Самопровъзгласилата се ДНР оповестява, че е открила цялостен надзор над град Лиман (Красний Лиман), се споделя в известието на териториалната защита на непризнатата република, оповестява Руската работа на Би Би Си.

Руските военни към този момент управляват над 95% от Луганска област и през идващите дни напъните евентуално ще бъдат ориентирани към цялостното завладяване на Северодонецк. Вероятно до дни Северодонецк и Лисичанск ще бъдат напълно обкръжени.

Неуспешна към този момент е офанзивата югоизточно от Изюм, на границата сред Харковска и Донецка област.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР