Британският премиер Борис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден

...
Британският премиер Борис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден
Коментари Харесай

Борис Джонсън прави рокади в кабинета утре

Британският министър председател Борис Джонсън  Борис Джонсън Борис Джонсън е английски политик - роден на 19 юни 1964 година в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е ще направи на следващия ден промени в държавното управление, заяви неговата канцелария, представена от Франс прес. Агенцията отбелязва, че това ще са първите смени на министри във Англия след Брекзит.

Британският министър председател избра да не прави държавни промени след парламентарните избори през декември, на които неговата Консервативна партия завоюва безусловно болшинство, а да изчака излизането на страната от Европейския съюз на 31 януари. Първото съвещание на новия състав на кабинета е планувано за петък.

Екологичен потенциал дефинира своята позиция за идните договаряния с Англия

След като години наред в английските политически диспути доминираше тематиката за Брекзит, в този момент Джонсън желае да се концентрира върху вътрешната политика и да понижи броя на министрите, отбелязва Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция. Очаква се обаче основни фигури като финансовия министър Саджид Джавид и министъра на външните работи Доминик Рааб, и двамата твърди последователи на излизането на Англия от Европейски Съюз, да запазят постовете си.

Днес Джонсън ще разгласи и името на новия ръководител на конференцията под егидата на Организация на обединените нации за климата (COP 26), която ще се състои през ноември в Глазгоу, Шотландия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР