Британският премиер Борис Джонсън заяви, че ще отнеме месеци, преди

...
Британският премиер Борис Джонсън заяви, че ще отнеме месеци, преди
Коментари Харесай

Джонсън: Ще минат месеци, докато всички уязвими бъдат ваксинирани

Британският министър председател Борис Джонсън съобщи, че ще отнеме месеци, преди всички в рисковите групи да бъдат имунизирани против ковид, съобщи bTV.

Вчера страната първа в света утвърди имунизацията на „ Пфайзер “ (Pfizer) и „ Бионтех “ (BioNTech). Шефът на английската здравна работа съобщи, че по-голямата част ще бъде дадена сред януари и април, осведоми " Ройтерс ". „ Неминуемо ще отнеме няколко месеца, преди да бъдат предпазени всички най-уязвими ", сподели Джонсън.

В първите седмици имунизацията ще бъде сложена на рискови групи – медици и чиновници в домове за възрастни хора, след което ще бъде инжектирана на над 80-годишните поданици на Англия. Масовата имунизация на всички над 50-годишна възраст, както и на по-млади и тези със съпътстващи болести, ще стартира евентуално през 2021 година.

Англия утвърди имунизацията „ Пфайзер “ в сряда, изпреварвайки останалия свят в конкуренцията да стартира най-важната стратегия за всеобща имунизация. Британската организация за контролиране на медикаментите и здравните артикули (MHRA) издаде утвърждение за незабавна приложимост на имунизацията, създадена от “Пфайзер “ и немския биотехнологичен сътрудник „ Бионтех “, която съгласно тях е 95% ефикасна за попречване на болестта, породено от ковид.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР