Британският премиер Борис Джонсън заяви, че поставяните във Великобритания ваксини

...
Британският премиер Борис Джонсън заяви, че поставяните във Великобритания ваксини
Коментари Харесай

Борис Джонсън утре ще се ваксинира с AstraZeneca

Британският министър председател Борис Джонсън съобщи, че поставяните във Англия ваксини на са безвредни и добави, че на следващия ден той ще се имунизира с препарата на AstraZeneca, съобщи Ройтерс.

" Оксфордската ваксина е безвредна и тази на Pfizer също е безвредна. Това, което не е безвредно, е да се разболееш от Covid и таман по тази причина е значимо всички да се имунизираме незабавно щом пристигна нашият ред ", сподели Джонсън на конференция на Даунинг стрийт.

" Всъщност на следващия ден и аз самият ще бъда имунизиран, а центърът, в който ще ми бъде сложена имунизацията, в този момент употребява имунизацията на Оксфорд/ AstraZeneca... и аз ще бъда имунизиран с нея ", сподели Джонсън.

Британският лекарствен регулатор съобщи по-рано в четвъртък, че е имало пет случая на необичаен тип тромби в мозъчните вени при хора, имунизирани с AstraZeneca, само че добави, че изгодите от имунизацията надалеч надвишават всевъзможни вероятни опасности, съобщи Ройтерс.

Британската организация по медикаментите уточни, че имунизацията с препарата би трябвало да продължи, до момента в който трае следствието на петте случая.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР