Британският премиер Борис Джонсън смята, че Европа все още не

...
Британският премиер Борис Джонсън смята, че Европа все още не
Коментари Харесай

Спирането на купуването на газ и петрол от Русия все още не е възможно

Британският министър председател Борис Джонсън счита, че Европа към момента не може да спре да купува газ и нефт, макар многочислените апели. Това съобщи той на взаимна конференция с министър председателите на Нидерландия и Канада в Лондон.

Джонсън акцентира, че Англия не е толкоз подвластна от Руската федерация, колкото другите европейски страни, само че поддържа сътрудниците си, които са решили да не включват отхвърли на съветския нефт в листата със наказания.

" Трябва да разберем, че е невероятно да се отървем от зависимостта от петрола и газа за една нощ, даже и от Русия. Никоя страна не може да направи това. Във Англия този проблем е по-малко, само че всички страни са в друга позиция ", изясни министър-председателят.

Според Джонсън в този момент е невероятно страната му да се лиши от съветски въглеводороди, само че към това би трябвало да се стреми: „ Трябва да има временен интервал, би трябвало да търсим снабдител и да търсим сурогат на петрола и газа “.

Министър-председателят на Нидерландия Марк Рюте счита, че отводът от съветския нефт и газ ще удари Европа и в частност Украйна. Германското държавно управление е според с това.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР