Британският премиер Борис Джонсън ще се срещне с американския президент

...
Британският премиер Борис Джонсън ще се срещне с американския президент
Коментари Харесай

Борис Джонсън не очаква бърза сделка за свободна търговия със САЩ

Британският министър председател Борис Джонсън ще се срещне с американския президент Джо Байдън в Белия дом. Джонсън призна, че не чака бързо подписване на двустранна договорка за свободна търговия.

Борис Джонсън дойде в понеделник в Америка за срещата на Общото заседание на Организация на обединените нации, само че употребява опцията и за среща с Джо Байдън.

Преди срещата Джонсън съобщи, че ясно схваща, че съглашението за свободна търговия сред двете страни сега не е приоритет на Байдън. Постигането на такова съглашение бе шумно разгласено още по време на акцията за Брекзит, а по-късно и при идването на власт на Джонсън през 2019 година, когато президент на Съединените щати бе Доналд Тръмп.

След идването на власт на Байдън обаче договорката мина на назад във времето още повече, че по принцип във Англия има угриженост за занижаване на стандартите, като се имат поради по този начин наречените „ хлорирани пилета “, „ натъпканото с хормони говеждо месо “ и отбраната на английското национално опазване на здравето.

Джонсън и Байдън ще обсъдят събитията в Афганистан и методите за попречване на филантропична рецесия в страна след изтеглянето на западните съдружници.

Друг внимателен въпрос за разискване е Северна Ирландия в изискванията след Брекзит. Положително развиване в двустранните връзки от последните часове е решението на Вашингтон да разреши на изцяло имунизираните британци да пътуват до Съединените щати.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР