Британският премиер Борис Джонсън ще откаже да подаде оставка, ако

...
Британският премиер Борис Джонсън ще откаже да подаде оставка, ако
Коментари Харесай

Кралицата може да се окаже в исторически прецеднт с драмата Брекзит

Британският министър председател Борис Джонсън ще откаже да подаде оставка, в случай че загуби избор на доверие в Народното събрание, с цел да може да подсигурява овакантяване на Европейски Съюз без договорка до 31 октомври. Такива проекти се разискват на " Даунинг стрийт ", заяви преди ден английският в. " Таймс ", което провокира спекулации за възможна интервенция на кралицата за премахване на Джонсън.

Доминик Къмингс, най-високопоставеният асистент на премиера, е декларирал пред сътрудниците си предходната седмица, че министър-председателят няма да се отдръпна от поста, в случай че депутатите от неговата Консервативна партия, които са срещу Брекзит без договорка, се обединят с лейбъристите за събаряне на премиера, написа " Таймс ".

Борис Джонсън е решен да остане на поста, даже в случай че съперниците му от Консервативната партия успят да образуват " държавно управление на националното единение ", противопоставящо се на Брекзит без договорка.

Борис Джонсън ще пренебрегва резултата от вота и ще се разгласи за общи избори " народът против политиците ", които да се проведат малко след излизането от Европейски Съюз.

Това провокира спекулации, че 93-годишната кралица Елизабет, която е държавен глава, може да има някаква роля в Брекзит.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР