Британският премиер Борис Джонсън ще обяви още 358 милиона евро

...
Британският премиер Борис Джонсън ще обяви още 358 милиона евро
Коментари Харесай

Великобритания дава още 358 млн. евро военна помощ на Украйна

Британският министър председател Борис Джонсън ще разгласи още 358 милиона евро военна помощ за Украйна. Джонсън ще произнесе тирада посредством видеоконферентна връзка в послание към украинския парламент, оповестиха от офиса на премиера в Лондон.

Джонсън е първият задграничен водач, който ще приказва пред Върховната Рада на Украйна след съветската инвазия в Украйна, с цел да приветства съпротивата на страната.

„ Когато моята страна беше изправена пред опасността от навлизане по време на Втората международна война, нашият парламент – като вашия – продължи да заседава по време на спора “, ще каже той, гласят цитати, оповестени от Даунинг стрийт.

„ Британският народ сподели такова единение и решителност, че ние помним най-опасното за нас време и като най-хубавият ни час. Това е най-хубавият час за Украйна, епична глава от вашата национална история, която ще бъде запомнена и разказана за генерации напред “, ще каже още Джонсън.

Новата военна поддръжка, която ще включва съоръжение за електронна война, радарна система, съоръжение за заглушаване на GPS и хиляди устройства за нощно виждане, е най-новата отбранителна помощ от Лондон.

Миналата седмица Лондон разгласи проекти за доставка на бронирани транспортни средства, способни да изстрелват ракети против нахлуващи съветски самолети, в допълнение към предходна оръжейна пратка с противотанкови ракети, системи за противовъздушна защита и тонове експлозиви.

Англия изпраща и нови профилирани Toyota Landcruisers в помощ на отбраната на цивилни чиновници в източната част на страната и за евакуация на хората.

В обръщението си към депутатите се чака Джонсън да каже, че Англия е „ горда, че е измежду приятелите на Украйна “, като в същото време повтори острите рецензии към продължаващата инвазия на Москва./БГНЕС

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР