Британският премиер Борис Джонсън се опита да сложи точка на

...
Британският премиер Борис Джонсън се опита да сложи точка на
Коментари Харесай

Джонсън се опита да сложи точка на скандала около съветника си Лондон

Британският министър председател Борис Джонсън се опита да постави точка на абсурда, завихрил се към личността на най-приближения му консултант Доминик Къмингс. Повод за него стана подхванато от Къмингс пътешестване макар наложената в цяла Англия карантина поради ковид, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

" Това беше много противен епизод и изцяло разбирам хората, тъй като страната минава през неимоверно сложен интервал ", сподели Джонсън пред парламентарна комисия. " Ако би трябвало обаче да се съсредоточим върху отправянето на вярното обръщение, считам, че в действителност е време да продължим напред ", добави той.

Същото обръщение " да продължим напред " отправяха и министрите на Джонсън през днешния ден, с цел да бъде туширано напрежението поради абсурда, който от петък е водеща вест в осведомителните излъчвания и направи по този начин, че дейностите на държавното управление към този момент да бъдат следени под лупа. Самият Къмингс отхвърли да подаде оставка, откакто се разбра, че през март е пътувал 400 км до Северна Англия дружно с 4-годишния си наследник и брачната половинка си, която била болна в оня миг, с цел да бъде той покрай роднините си.

Джонсън изрази неведнъж поддръжката си за съветника. Социологическите изследвания демонстрират, че откогато абсурдът към Къмингс избухна след изявления във вестниците " Мирър " и " Гардиън ", доверието към Джонсън спада.

Някои хора даже намерено осмиват премиера и съветника му в обществените мрежи. Опозицията и някои депутати от Консервативната партия също желаеха оставката на Къмингс, който беше в основата на сполучливите предизборни акции преди референдума за Брекзит през 2016 година и съкрушителната победа на Джонсън на последните парламентарни избори. Къмингс отхвърли да се извини.

Според проучване на центъра " Югов " 71 % от хората считат, че Къмингс е нарушил карантинните ограничения, а 59 на 100 са на мнение, че той би трябвало да подаде оставка. Само няколко дни преди пътуването министър председателят Джонсън сложи под карантина 70-милионна Англия и прикани хората да си останат вкъщи. Това бе най-строгото ограничение на придвижването на популацията на Обединеното кралство в спокойно време. На 23 март министър председателят съобщи, че британците " не би трябвало да се срещат с хора, които не живеят в дома им ". Къмингс съобщи, че не е работил неблагоразумно и че не е нарушил карантината.

В същото време породи и комплициране по отношение на наложените от полицията на хиляди елементарни хора санкции за нарушение на карантината (минималният им размер е 60 лири). Министърът на жилищното строителство Робърт Дженрик съобщи, че няма да има публично преразглеждане на наложените на елементарните хора санкции, и добави, че въпросът следва да се реши по преценка на полицията.

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регист
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР