Британският премиер Борис Джонсън се извини официално за това, че

...
Британският премиер Борис Джонсън се извини официално за това, че
Коментари Харесай

Борис Джонсън се извини, че бил на парти по време на локдауна

Британският министър председател Борис Джонсън се извини публично за това, че е участвал на празненство на " Даунинг стрийт " 10 при започване на карантината предходната година. Това стана по време на парламентарен надзор в камарата на общините. Извинението е закъсняло, отвърнаха от опозицията, чуха се и гласове за оставката на Джонсън.

" Господин ръководител, желая да се извиня. Знам, че милиони хора в цялата страна направиха голяма всеотдайност през последните 18 месеца. Знам за тъгата, през която са минали поради невъзможността да се простят с околните си, да живеят живота, който желаят, да вършат нещата, които обичат. И разбирам гнева, който те изпитват към мен, и държавното управление, което управлявам, когато си мислят, че даже хората на " Даунинг стрийт ", които дефинират разпоредбите, не ги съблюдават ", сподели Джонсън.

Настъплението на Омикрон по света продължава, пораства и общественото неодобрение. Нови, по-строги ограничения от през днешния ден работят в Швеция - хората ще работят от домовете си, в случаите когато това е допустимо, лимитира се броят хората, които могат да се събират на едно място. Във Франция - към момента не е ясно дали следващата Ковид-вълна е стигнала върха си, не са изключени по-строги ограничавания.

В Германия - предлагането на канцлера Олаф Шолц за наложителна имунизация среща отпор.

Канадската провинция Квебек ще вкара здравен налог на неимунизираните поданици. Заразата в региона е с най-високи равнища за цяла Канада. Мярката се вкарва, с цел да се предотврати срив на здравната система. Около 15% от популацията в Квебек не е ваксинирано. Но половината от приетите в болница са без ваксина.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР