Британският премиер Борис Джонсън разговаря с новия президент на САЩ

...
Британският премиер Борис Джонсън разговаря с новия президент на САЩ
Коментари Харесай

Ето кой е първият европейски лидер, с когото разговаря Байдън

Британският министър председател Борис Джонсън беседва с новия президент на Съединени американски щати Джо Байдън за пръв път след встъпването му в служба и съобщи, че чака с неспокойствие взаимната им работа, предадоха осведомителните организации.

Джонсън изрази в Туитър удовлетворение от диалога си с Байдън и заяви, че го е поздравил с встъпването в служба и „ чака с неспокойствие задълбочаване на отдавнашния съюз сред нашите две страни, до момента в който водим зелено и стабилно възобновяване от COVID-19 “, съобщи БНР.

Освен това английският министър председател е изразил задоволството си от решението на Байдън да се върне към Парижкото съглашение за климата, Световната здравна организация и програмата Ковакс, целяща да подсигурява равносилен достъп до ваксини против COVID-19, заяви говорителка на Джонсън. Тя добави, че водачите „ са разискали и изгодите от евентуално съглашение за свободна търговия сред нашите две страни “. Премиерът е поел ангажимент да откри допустимо най-бързо решение на комерсиалните проблеми.

Джонсън е посочил на Байдън, че желае да реализира ново комерсиално съглашение със Съединени американски щати. То обаче е по-голям приоритет за английския министър председател, в сравнение с за американския държавен глава, отбелязва АП, като показва, че неговото внимание е ориентирано най-вече към преодоляването на пандемията и прокарването на проекта за незабавна икономическа помощ в размер на 1,9 трилион $ през Конгреса. Това беше първият диалог на Байдън с европейски водач, отбелязва ДПА. Първите диалози на новия президент на Съединени американски щати с непознати водачи бяха с канадския министър председател Джъстин Трюдо и мексиканския президент Андрес Мануел Лопес Обрадор.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР