Британският премиер Борис Джонсън проведе среща с колегите си от

...
Британският премиер Борис Джонсън проведе среща с колегите си от
Коментари Харесай

Джонсън обсъди с Трюдо и Рюте санкциите спрямо Русия и украинската бежанска вълна



Британският министър председател Борис Джонсън организира среща с сътрудниците си от Канада и Нидерландия – Джъстин Трюдо и Марк Рюте, като главните тематики бяха налагане на още по-тежки наказания на Русия и справяне със задаващата се филантропична рецесия с потока от бежанците от Украйна.

Британският министър председател Борис Джонсън споделя мнението на Джъстин Трюдо, който  постоянно е считал, че глобите са най-голямо оръжие на Запада против Москва, само че межуднародният напън върху НАТО се ускорява откакто военния блок отхвърли апела на украинския президент Володимир Зеленски за зона, неразрешена за полети, тъй че да бъдат предпазени цивилните жители.

Натискът се ускорява и върху Лондон, тъй като английското държавно управление е подложено на критика, че е прекомерно постепенно със глобите и до момента единствено 13 съветски олигарси са попаднали под техните удари.

На взаимната конференция Джъстин Трюдо разгласи, че страната му постанова наказания на още 10  съветски олигарси, откакто преди този момент в листата на Европейски Съюз, Съединените щати и Канада към този момент попаднаха стотици.

В същото време английският парламент разисква приемането на проектозакон за икономическата престъпност, който ще даде доста по-големи пълномощия на управляващите да преследват съветските олигарси. Борис Джонсън обърна особено внимание на бежанците, споменавайки и България измежду имената на страните, които се пробват да оказват помощ. 

По-рано обаче отхвърли апелите за облекчение на визовия режим за бягащите от спора украинци. Той съобщи, че " Англия е доста великодушна страна, само че желаех да резервира инспекциите за идващите в нея ".

Джонсън разгласи още 175 милиона паунда помощ за Украйна, с която цялата сума до момента възлезе на 400 милиона. В последните минути стана ясно, че английският дипломат в Украйна Мелинда Симънс е напуснала страната, поради извънредно тревожната обстановка със сигурността. Информацията е персонално от външния министър Лиз Тръс.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР