Британският премиер Борис Джонсън отново отхвърли възможността за отлагане на

...
Британският премиер Борис Джонсън отново отхвърли възможността за отлагане на
Коментари Харесай

Германска медия: Не блъфира ли британският премиер?

Британският министър председател Борис Джонсън още веднъж отхвърли опцията за отсрочване на Брекзит, написа френският в. "Монд ". Той акцентира в телефонен диалог с френския президент Еманюел Макрон, че това е последната опция за реализиране на съглашение, което желае всяка от страните.

Планът, който Борис Джонсън показа в сряда, беше посрещнат със песимизъм в Брюксел, който вижда в него няколко проблематични момента. По тази причина Джонсън се пробва да убеди европейските водачи - с изключение на с френския президент, той беседва тази седмица с сътрудниците си от Финландия, Холандия и Португалия. Министърът за Брекзит Стивън Баркли ще продължи да обикаля европейските столици до на следващия ден.

Има от ден на ден признаци, че Англия няма да напусне Европейски Съюз на 31 октомври, написа в публицистична публикация от през днешния ден немският вестник "Фолксщиме ". "Премиерът Джонсън не реализира никакъв триумф в опитите си за ново съглашение с Брюксел ", гласи оценката на вестника. "От почитание към своята членка Ирландия, Европейски Съюз няма да отстъпи и крачка по най-спорния въпрос - митническата граница сред Ирландия и Северна Ирландия, която желаят твърдите последователи на Брекзит. И Джонсън го знае ".

Британският министър председател евентуално блъфира, заплашвайки с корав Брекзит, в случай че Брюксел не отстъпи пред настояванията му. Кралството не може да си разреши сходен вид, счита в. "Фолксщиме ". "Предвестниците на сходен сюжет към този момент са явни: в Шотландия надигащото се придвижване за самостоятелност събира десетки хиляди последователи. В Северна Ирландия протестантите се притесняват от активизиране на ирландския въпрос. А даже не сме загатнали икономическите последствия ", отбелязва вестникът. Англия може да понесе тежък удар. Джонсън ще би трябвало да отстъпи, въпросът пред него е по какъв начин да го направи, без да се изложи, заключава "Фолксщиме " в публицистичната си публикация.

Ако бъде заставен да отсрочи Брекзита, Борис Джонсън ще наложи несъгласие на седемгодишния бюджет на Европейски Съюз и ще изпрати в Брюксел евроскептичен комисар, с цел да саботира работата на блока, предизвестява английският в. "Дейли телеграф ". Няколко фигури от държавното управление разискват серия от оферти за "саботаж " на европейските институции, в случай че Брюксел откаже да одобри ново съглашение или да остави Джонсън да напусне без съглашение. Европейски Съюз се трансформира и оставя Англия в предишното, гласи заглавието на публицистична публикация на английския в. "Гардиън ".

Сред английските евроскептици битува общото недоумение, че Европейски Съюз е също толкоз захласнат от опити да попречи на Брекзита, колкото те - със задачата да го приключат. Това не е правилно по две аргументи. Първо, целта на Брюксел е да се избегне безредно овакантяване на Англия. Фазата на тъгата за отдръпването на Лондон отстъпи пред неодобрение от груповата липса на качества измежду английските политици - както поддръжниците, по този начин и съперниците на Брекзит.

Второ, главната част от вниманието на Европейски Съюз е ориентирано другаде - одобряването на новата Еврокомисия, договарянията за бюджета и салдото на идеологическите сили в Европейски Съюз. Брюксел към момента се бори със структурни проблеми и културно напрежение. Не е имало внезапна смяна, облекчаваща този напън, само че европейският план продължава да се опълчва на тези, които желаят да му навредят. Това също е нещо, което английските евроскептици не схващат: с цел да оправдаят напускането на блока, те предсказват разпадането му. Но въпреки че Европейски Съюз има доста дефекти, той е и удивително резистентен - до момента в който поддръжниците на Брекзита от ден на ден губят въздействието си върху политиката на континента.

Англия може да се окаже изправена пред избор сред Джереми Корбин и Брекзит без съглашение, предизвестява в. "Ню Йорк таймс ". Лидерът на английската Лейбъристка партия е "брадат социалист, постоянно порицаван от пресата и Народното събрание за опитите си да подтиска различията в партията си и радикалните си проекти за смяна на английската стопанска система ", отбелязва вестникът. Но в необуздания безпорядък на Брекзита, той се пробва да промени имиджа си като безвредния избор за началник на Англия и ненадейно лекарство за изнервените английски пазари, изпаднали в суматоха от проектите на Борис Джонсън за Брекзит без съглашение в края на месеца. Изненадващо, това наподобява работи.

Докато предварителните избори във Англия доближават, водената от Джонсън Консервативна партия - бивш покровител на огромния бизнес и леговище за всевъзможни фигури от върхушката - сътвори спорове с кралица Елизабет Втора, Върховния съд и Народното събрание, показва "Ню Йорк таймс ". Предложената от английския министър председател договорка за Брекзита беше посрещната с такова слисване, че съгласно доста анализатори той е решен да напусне Европейски Съюз без съглашение. Това трансформира Корбин в непредвиденото въплъщение на сдържаността. Той е върл съперник на "твърдия " Брекзит и дава обещание втори референдум, който може да докара до анулация на напускането на Европейски Съюз. Така банките внезапно се оказаха в ситуацията да преценят насилствено изгодите от партия, водена от неомарксисти, радикални профсъюзни водачи и депутати, които са подкрепяли комунистически режими.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР