Британският премиер Борис Джонсън обяви, че в Англия се въвежда

...
Британският премиер Борис Джонсън обяви, че в Англия се въвежда
Коментари Харесай

Борис Джонсън обяви нова карантина за Англия до средата на февруари

Британският министър председател Борис Джонсън разгласи, че в Англия се вкарва нова обща карантина поради повишаването на случаите на ковид, което води до заплаха от препълване на лечебните заведения, предадоха международните организации.

" Ако в този момент не вземем решителни ограничения, националната здравна система може да се окаже пренатоварена след 21 дни ", съобщи Джонсън и акцентира, че карантината ще продължи най-малко доникъде на февруари.

Новите ограничения значат затваряне на учебните заведения, а на хората ще се позволява да излизат единствено при изключителни условия, като отиване на пазар, до аптеката, посещаване при доктор, пътешестване за работа при липса на опция за отдалечен труд.

Още от края на декември в по-голямата част от територията на кралството е неразрешена работата на магазините, продаващи артикули, които не са от първа нужда, на заведенията за хранене, пъбовете и кафенетата.

По-рано през днешния ден Шотландия също наложи карантина поради ковид, която ще остане в действие до края на месеца, заяви първата министърка Никола Стърджън.

Карантината ще бъде сходна на тази през март предходната година, като задачата е да бъде овладяно разпространяването на ковид.

" От среднощ и в продължение на целия януари ще бъдете юридически задължени да си стоите вкъщи ", съобщи Стърджън на конференция.

Сега обстановката с КОВИД-19 в Шотландия е най-сериозната от март, акцентира ръководителката на районното държавно управление.

Почти половината от новите случаи на заразяване с ковид в английската провинция са с новия вариант, който бе открит първо във Англия и е със 70 % по-заразен.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР