Британският премиер Борис Джонсън и финансовият министър Руши Сунак ще

...
Британският премиер Борис Джонсън и финансовият министър Руши Сунак ще
Коментари Харесай

Глобяват Борис Джонсън заради незаконните партита |

Британският министър председател Борис Джонсън и финансовият министър Руши Сунак ще бъдат санкционирани за нарушение на строгите правила, наложени по време на локдауна, заяви държавното управление, представено от Ройтерс. 

Не се оповестява с каква сума ще бъде санкциониран Джонсън.

Полицията проверява 12 сбирки в офиса на Джонсън на Даунинг стрийт и други държавни здания, откакто беше разкрито, че негови чиновници са се забавлявали на празненства с алкохол, на които " всеки си е носел пиенето ". Някои от тях са се състояли в миг, когато разпоредбите забраняваха на жителите да посещават погребения или да се сбогуват с близки, умиращи в болничното заведение, съобщи Българска телеграфна агенция.

След като информацията за празненствата беше разкрита в края на предходната година, Джонсън съобщи, че всички правила са били спазени. По-късно той се извини на Народното събрание, че е бил на едно от тях, като изясни, че е считал, че е събиране по работа. Той се извини и на кралица Елизабет за друго събиране, състояло се малко преди погребението на брачна половинка й.

Опозицията го прикани да подаде оставка, като съобщи, че министър председателят е подвел Народното събрание.

" Борис Джонсън и Риши Сунак нарушиха закона и неведнъж излъгаха английската общност. И двамата би трябвало да подадат оставки ", съобщи водачът на опозиционната Лейбъристка партия Киър Стармър.

Опозицията и някои членове на Консервативната партия са заявявали, че Джонсън би трябвало да подаде оставка, в случай че бъде санкциониран за нарушение на разпоредбите, които наложи на останалата част от страната, напомня АП.

Часове преди изказването на държавното управление полицията заяви, че е издала над 50 санкции на гости на противозаконните празненства в държавни здания.

Съпругата на премиера Кари също е измежду санкционираните. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР