Британският премиер Борис Джонсън е обсъдил с украинския президент Володимир

...
Британският премиер Борис Джонсън е обсъдил с украинския президент Володимир
Коментари Харесай

Борис Джонсън и Володимир Зеленски са обсъдили развитието на военните действия в Украйна

Британският министър председател Борис Джонсън е разискал с украинския президент Володимир Зеленски сраженията в Украйна и потребностите на украинската войска. Междувременно английските управляващи постановиха наказания на компанията " Евраз ", в която има дял Роман Абрамович.

В нов телефонен диалог Борис Джонсън е разискал с Володимир Зеленски последните развития на бойното поле. От " Даунинг стрийт " оповестиха, че е била разисквана вероятността за доставка на оръжия с отдалечен обхват на деяние, с цел да се предотврати бомбирдирането на цивилен обекти от съветските елементи. Джонсън също така е изтъкнал значимостта от един " постоянен и самостоятелен " интернационален правосъден развой, с цел да се подсигурява, че виновните за зверствата в Украйна ще бъдат пострадали и е предложил безусловната поддръжка на Англия за събиране на доказателства за военни закононарушения. 

От английското външно министерство оповестиха, че са наложени наказания на стоманодобивната компания " Евраз ", част от която е владеене на някогашния притежател на Челси Роман Абрамович. От Форин офис обявиха, че " Евраз " работи в бранш от стратегическо значение за съветското държавно управление. Седалището на " Евраз " е в лондонския квартал " Мейфеър ", само че компанията има офшорни мини и стоманодобивни фабрики в Русия с повече от 70 000 чиновници. 

Междувременно Абрамович публично отхвърли публикуваните известия, че е изискал от Челси да му бъдат върнати 1,5 милиарда паунда заеми. По-рано посетилият Лондон японски министър председател Фумио Кишида разгласи след среща с Борис Джонсън, че Токио постанова наказания на 140 съветски лица и възбрана върху износа на съветски оръжейни компании.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР