Британският пазар на недвижими имоти през юли отчете най-високите си

...
Британският пазар на недвижими имоти през юли отчете най-високите си
Коментари Харесай

Небивал интерес към имотите

Британският пазар на недвижими парцели през юли регистрира най-високите си стойности във връзка с търсене и брой осъществени покупко-продажби за последното десетилетие. Според анализатори, взривът се дължи на обстоятелството, че доста клиенти от март, април и май са отсрочили покупката си за юли и август, с цел да имат по-ясна картина какво ще се случи вследствие на пандемията от ковид.

Броят на юлските продажби е с 38% повече по отношение на същия месец на 2019 година Общата цена на осъществените покупко-продажби е 48.5 милиарда USD. Най-голям растеж се регистрира при покупко-продажбите с огромни жилища - 59%.

Потенциалните продавачи също по този начин демонстрираха интензивност - на пазара бяха пуснати повече обекти, по отношение на който и да било месец от 2008 година насам. Рязко се е повишил ползата към парцели на стойност сред 655 550 USD и 983 320 USD, откакто оповестените данъчни отстъпки и понижението на гербовия налог.

Средно с 0.2% са се намалили офертните цени, като главно това се дължи на пандемията. За Лондон понижението е 2%, където броят на оповестените за продажба парцели регистрира растеж от 69% на годишна база.

В седем от обсъжданите английски района офертните стойности са достигнали рекордно високи равнища, защото продавачите са целели оптимално да употребяват момента на нараснало търсене. Общо цените на парцелите във Англия са отчели най-високия месечен растеж за последните 11 години.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР