Британският Парламент е внедрил семантичната графова база GraphDB на "Онтотекст"

...
Британският Парламент е внедрил семантичната графова база GraphDB на "Онтотекст"
Коментари Харесай

Британският Парламент използва български софтуер на Онтотекст в нови онлайн публични услуги

Британският Парламент е внедрил семантичната графова база GraphDB на "Онтотекст " АД в своите онлайн обществени услуги legislation.gov.uk и data.gov.uk. Първата от тях съставлява портал за издание на истинските и изменени версии на английските нормативни актове, както и списък на работата на Парламента на Обединеното Кралство.

Втората от своя страна подкрепя потребителите да откриват отворени данни (т.нар. open data), оповестени от разнообразни държавни и локални институции. На база на тези данни потребителите могат да вършат проучвания на работата на английските управляващи, да се срещнат по-добре с активността им, както и да основават лични приложения и услуги.

Семантичната база GraphDB е измежду най-популярните в света и с изключение на от английския Парламент се употребява още от Националния списък на Англия, Британския музей, медийните групи BBC, Press Association, Euromoney и The Financial Times, научното издателство Springer Nature, Центъра за английско изкуство Йейл, европейската база на културното завещание Europeana, Софийския университет "Св. Климент Охридски ", компании от ранга на AstraZeneca и Raytheon. Неотдавна, "Онтотекст " АД показа публично версия 8.5 на GraphDB, която вкарва редица усъвършенствания и улеснява още повече работата с огромни масиви от данни.

Внедряването на българската семантична графова база в онлайн услугите на Парламента на Англия модернизира опциите за достъп до законодателната активност на институцията, както и до разнообразни масиви от отворени данни. Занапред това ще разреши на заинтересуваните консуматори да наблюдават в доста по-големи елементи работата на Парламента и да откриват доста по-лесно нужната им информация в интересуващия ги подтекст, както и връзки сред нея и други данни. Нещо, което в предишното е било доста по-трудно, а постоянно резултатите са били прекомерно комплицирано поднесени.

Новите уеб сайтове, работещи с GraphDB, са доста по-гъвкави, интерфейсът им е доста по-интуитивен и елементарен за потребление, както и по-лесен за консолидиране с приложения, основани от трети страни.

Българската софтуерна компания "Онтотекст ", която е част от "Сирма Груп ", получи влиятелната премия за просвета "Питагор " за 2010 година за "фирма, най-успешно усвоила нови научни разработки или предоставила профилирани научни услуги в интерес на обществото. "

"Онтотекст " АД е световен водач в областта на семантичните технологии. Нейните артикули се употребяват от най-големите фармацевтични и телекомуникационни компании, както и от доста други организации по целия свят, за планове, в които одобрените технологии за интеграция и разбор на данни не са задоволително ефикасни.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР