Британският музикант сър Елтън Джон направи последното си изпълнение в

...
Британският музикант сър Елтън Джон направи последното си изпълнение в
Коментари Харесай

Сър Елтън Джон изнесе последен концерт в родината си, като закри фестивала в Гластънбъри

Британският музикант сър Елтън Джон направи последното си осъществяване в своята татковина, а мястото за прощалния му концерт беше музикалният фестивал в Гластънбъри, предадоха международните информационни организации.

Концертът се състоя в неделя, а сър Елтън получи най-престижната от многото подиуми на фестивала - Pyramid Stage ( " Пирамидната сцена " ) - и достойнството да бъде последният реализатор на Гластънбъри тази година. Шоуто беше оповестено за последния му концерт в Обединеното кралство, преди да се отдръпна от турнетата в края на.

76-годишният музикант се появи на сцената в златист костюм и неизменимите очила. Този път той заложи на черна рамка и червени стъкла. Изпълнението на музиканта притегли толкоз огромно внимание от страна на английските медии, че доста медии излъчваха директно онлайн, описвайки в детайли какво се случва на сцената.

Елтън Джон, заел обичайното си място на пианото, извърши доста от своите шлагери. В същото време той не се показа самичък - предложения няколко известни и непредвидени посетители на сцената.

Концертът стартира с Pinball Wizard от 1976 година, който Елтън Джон не беше свирил повече от 10 години. След това бяха изпълнени шлагери като Bennie and the Jets, Goodbye Yellow Brick Road, Your Song, Candle in the Wind, Tiny Dancer (с вокалиста на " Дъ килърс " Брандън Флауърс), I`m Still Standing, Don`t Go Breaking My Heart (с певицата Рина Саваяма).

Вечерта нямаше да бъде съвършена без Don`t Let the Sun Go Down On Me. Песента е написана през 1974 година и доближава номер едно в Обединеното кралство и Съединени американски щати при започване на 90-те години, в взаимно осъществяване с английския музикант Джордж Майкъл (1963-2016). Именно на него Елтън Джон посвети речта си. " Един от най-фантастичните английски артисти, текстописци и актьори беше Джордж Майкъл. Той бе мой другар, моето ентусиазъм и през днешния ден щеше да бъде неговият 60-ти рожден ден. Затова желая да посветя ария на паметта му, цялата музика, която той остави за нас, е прелестна. Това е за теб, Джордж ", сподели сър Елтън.

Преди финала Елтън Джон се обърна трогнат към публиката: " Искам да ви благодаря за 52-годишната невероятна обич и преданост, която ми показахте. Това беше едно необикновено странствуване. Прекарах си най-хубавото време, в никакъв случай няма да ви не помни, вие сте в мислите ми, в сърцето ми и в душата ми, бяхте невероятни. Пожелавам ви обич, здраве и благополучие ".

Концертът приключи с песента Rocket Man и фойерверки, а фестивалът в Гластънбъри - така наречен " Британски Удсток ", който се организира от 1970 година в Съмърсет, беше публично закрит.

Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР