Британският министър-председател Борис Джонсън възнамерява да свика предсрочни избори преди

...
Британският министър-председател Борис Джонсън възнамерява да свика предсрочни избори преди
Коментари Харесай

Избори преди Брекзит? Борис Джонсън има и такъв план

Британският министър-председател Борис Джонсън има намерение да свика предварителни избори преди Брекзит, в случай че Народното събрание нанесе проваляне на държавното управление поради проекта на премиера за излизане на Англия от Европейския съюз, заяви в. " Сън ", представен от Ройтерс. Малко по-рано през днешния ден Джонсън свика съвещание на кабинета, тъкмо с желанието да получи поддръжка на концепцията си да изиска от депутатите да гласоподават за нови избори, в случай че се разгласят срещу държавното управление му по въпроса за Брекзит, заяви политическият редактор на Би Би Си Лора Кюнсбърг, представена от Ройтерс.
Разбунтували се депутати от ръководещата партия и депутати от опозицията ще опитат да прокарат закон, изискващ министър председателят да изиска ново отсрочване на Брекзит, в случай че не реализира съглашение с Европейски Съюз, показва Би Би Си.
Говорител на Джонсън разгласи, че ще е изцяло безразсъдно английските депутати да се пробват да връзват ръцете на премиера при устрема му да реализира ново съглашение за Брекзит с Европейски Съюз, показва Българска телеграфна агенция.
Лидерът на опозиционната Лейбъристка партия Джереми Корбин намерено се разгласи за нови избори и се зарече, че партията му ще спре Брекзит без съглашение.
" Трябва да се обединим, с цел да спрем Брекзит без съглашение. Тази седмица може да е последният ни късмет. След това ни трябват нови общи избори. На тези избори Лейбъристката партия ще даде на хората опцията да си върнат контрола и да имат последната дума в обществен избор с подобаващи разновидности, в това число опцията да останем в Европейски Съюз ", сподели Корбин в тирада в Салфорд, Северна Англия.
" Вотът на съмнение е напълно на масата. Ако имаме Брекзит без съглашение, ще гласуваме за оставане в Европейски Съюз, а в случай че е различен Брекзит, демократичните процеси в партията ни ще решат каква позиция да заемем ", добави Корбин.
Според английското издание Джонсън може да изиска още тази сряда насрочване на изключителни избори, като концепцията е те да се състоят преди срещата на върха на Европейски Съюз, планувана за 17 октомври.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР