Британският министър-председател Борис Джонсън се извини в сряда за това,

...
Британският министър-председател Борис Джонсън се извини в сряда за това,
Коментари Харесай

Премиер в нарушение! Борис Джонсън се извини за локдаун партито

Британският министър-председател Борис Джонсън се извини в сряда за това, че по време на първия локдаун във Англия е бил на празненство в формалната си резиденция. Междувременно политическите му съперници го разкритикуваха остро и го приканиха да подаде оставка, съобщи Ройтерс.

Джонсън призна намерено за първи път, че е участвал на празненство в градината на " Даунинг стрийт " 10 на 20 май 2020 година, когато обществените събирания бяха лимитирани до най-малко, и съобщи, че схваща гнева, който разкритията са провокирали измежду обществото.

" Знам какъв яд изпитват към мен, тъй като наподобява, че на самата " Даунинг стрийт " разпоредбите не се съблюдават от хората, които ги основават ", съобщи пред Народното събрание пребледнелият министър-председателят.

" Отидох в градината малко след шест часа на 20 май 2020 година, с цел да благодаря на чиновниците, преди да се върна в офиса си 25 минути по-късно и да продължа да работя. Поглеждайки обратно, трябваше да изпратя всички назад вътре ", сподели той.

Джонсън акцентира, че съжалява за постъпката си и че е мислел, че събирането е служебно.

Лидерът на лейбъристите във Англия Киър Стармър отвърна, че министър председателят би трябвало да подаде оставка и че обществото го счита за измамник.

" Партито завърши, господин министър председател ", сподели Стармър. " Единственият въпрос е: дали английската общност ще го изгони? Ще го изрита ли партията му? Или той ще постъпи почтено и ще подаде оставка? "

Призиви за оставка се чуха и от други политически фигури от опозицията. Някои от депутатите от Консервативната партия на Джонсън пък обявиха, че методът, по който той ще реагира на абсурда, ще дефинира дали ще може да резервира поста си.

" В момента оцеляването му е на косъм ", сподели пред Ройтерс един от високопоставените консервативни депутати, поискал анонимност.

Две социологически изследвания във вторник демонстрираха, че съгласно над половината от интервюираните Борис Джонсън би трябвало да напусне поста си.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР