Британският министър-председател Борис Джонсън отказа да подаде оставка, призован от

...
Британският министър-председател Борис Джонсън отказа да подаде оставка, призован от
Коментари Харесай

Борис Джонсън отказа да подаде оставка

Британският министър-председател Борис Джонсън отхвърли да подаде оставка , свикан от министрите, пристигнали в резиденцията му на Даунинг стрийт, и съобщи, че ще " продължи битката ", заяви телевизия Sky News, като се базира на почитан източник от резиденцията.

Според малкия екран ръководителят на Министерството на вътрешните работи на Обединеното кралство Прити Пател, един от главните съдружници на Джонсън, е била измежду тези, които са призовали министър-председателя да се вслуша в преобладаващото мнение на консерваторите и да се отдръпна. Към нея се причислиха новият канцлер Надим Захауи, министърът на правораздаването на Уелс Саймън Харт и министърът на превоза Грант Шапс.

Би Би Си оповестява, че водачът на Шотландската национална партия Йън Блекфорд е декларирал, че Джонсън " опорочава демокрацията " във Англия и в случай че не подаде оставка по лично предпочитание, ще бъде " оголен ".
 Делегация от английското държавното управление желае оставката на Джонсънс
Делегация от английското държавното управление желае оставката на Джонсънс

Общо 36 членове на кабинета на Обединеното кралство са се отдръпнали

В същото време министърът на цифровизацията, културата, медиите и спорта Надин Дорис съобщи, че остава последовател на Джонсън, като акцентира, че доста сътрудници я поддържат. " Борис Джонсън желае да продължи да се бори. Той има вяра, че към него има задоволително хора, с цел да продължи да работи ", споделя тя пред Би Би Си.

Повече от 30 души са напуснали държавното управление на Джонсън през последните два дни на фона на скандал, в който е забъркан Крис Пинчър, заместник-главен уредник на ръководещата Консервативна партия в Камарата на общините. След като в елитния лондонски клуб на консерваторите " Карлтън " в Пикадили той се напива и нарушава публичния ред , излиза наяве, че при назначението на Пинчър на висши партийни и държавни постове Джонсън е знаел, че преди този момент той е бил обект на парламентарно следствие за тормоз . Пинчер признава за стореното и подава оставка. Джонсън се извини на гласоподавателите за назначението си.
 Джонсън уверен, че държавното управление му няма да се разпадне
Джонсън уверен, че държавното управление му няма да се разпадне

В актуалните сложни времена кабинетът трябвало да продължи работата си

Призивите за оставката на Джонсън идват месец откакто консерваторите предизвикаха избор на съмнение към своя водач. След това Джонсън съумява да резервира поста си.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР