Британският министър по въпросите на излизането от Европейския съюз Дейвид

...
Британският министър по въпросите на излизането от Европейския съюз Дейвид
Коментари Харесай

Правителствена криза на Острова: Министърът за брекзит хвърли оставка

Британският министър по въпросите на излизането от Европейския съюз Дейвид Дейвис подаде оставка в символ на противоречие с проектите на премиера Тереза Мей за „ мек” брекзит, оповестява Би Би Си.

Дейвис, който трябваше да води договарянията с Европейски Съюз, написа в претекстовете за оставката си, че „ сегашната политическа тенденция” е в посока, в която „ наподобява все по-малко вероятно” Обединеното кралство изобщо да излезе от митническия съюз и общия пазар. Според него това ще докара до още отстъпки пред Брюксел и в последна сметка „ слаба преговорна позиция и то евентуално по този начин, от която не може да се излезе”.

Мей отговори задочно на към този момент някогашния си министър, като означи, че не споделя позицията му, само че му благодари за свършената работа”. Наблюдатели показват, че Дейвис е бил в изолираност от месеци, а скандал на работна среща с премиера в неделя е препълнен чашата.
Все повече британци аплайват за поданство в други страни от Европейски Съюз След брекзит близо 13 000 поданици на кралството са получили поданство в други европейски страни
Според депутати от Консервативната партия Дейвис е постъпил „ кардинално и отговорно” на фона на „ предложение за брекзит, който е единствено на думи”. Лейбъристите дефинираха обстановката като „ безспорен хаос” и приканиха за оставката на премиера. Подобен коментар направи и водачът на националистите Найджъл Фараж.

Правителствената рецесия даде мотив и на някои английски политици още веднъж да призоват за още един референдум за овакантяване на Европейски Съюз.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР