Британският министър на вътрешните работи Прити Пател заяви, че нейното

...
Британският министър на вътрешните работи Прити Пател заяви, че нейното
Коментари Харесай

Британският външен министър разясни схемата за прием на афганистански бежанци



Британският министър на вътрешните работи Прити Пател съобщи, че нейното държавно управление ще работи с интернационалните си сътрудници и други страни за даването на леговище на 20 000 бежанци от Афганистан в границите на минимум 5 години и прикани английският образец да бъде последван и от други.

Новата скица на английското държавно управление планува през първата година да бъдат признати 5 000 афганистанци, като приоритет получат дами, девойки и религиозни и други малцинства, които са най-застрашени от нарушение на човешките им права откакто талибаните откриха надзор над страната. Пател обаче посочи, че схемата не може да бъде изпълнена без помощта на цялата интернационална общественост.

Новите проекти са в допълнение на към този момент съществуваща скица за банкет на афганистански преводачи и сътрудници на английските войски през последните 20 години.

На рецензиите на опозицията, че през първата година няма да бъдат признати повече от 5 000 души, Пател сбито посочи следната причина:

" Главно, тъй като не можем да настаним 20 000 души едновременно, тъй като не става дума просто да се одобряват хора, а те да получат опция за нов живот в Обединеното кралство ".

Междувременно началникът на генералния щаб на английската войска военачалник Ник Картър съобщи за Би Би Си, че би трябвало да бъде проявено самообладание и да се даде късмет на талибаните да образуват държавно управление и да покажат техните планове. Депутатите прекъснаха лятната си почивка и към този момент започнаха изключително съвещание в Камарата на общините, с цел да обсъдят обстановката в Афганистан.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР