Британският министър на отбраната Грант Шапс посъветва украинските си колеги

...
Британският министър на отбраната Грант Шапс посъветва украинските си колеги
Коментари Харесай

Новото британско оръжие Dragon Fire - способно да обърне хода на войната в Украйна

Британският министър на защитата Грант Шапс посъветва украинските си сътрудници д а употребяват най-новото им оръжие за събаряне на (руски) дронове .
 DragonFire система за поразяване на дронове
Както е известно, лазерната система Dragon Fire бе тествана още през януари на Хебридските острови с съществена задача - събаряне на приближаващи се цели със скоростта на светлината .

Резултатите бяха впечатляващи, като в изказване на МО на Обединеното кралство, бе посочено, че лазерът е толкоз прецизен, че може да уцели монета от един паунд от разстояние от един километър (максималният обхват се пази в загадка като класифицирана информация).
 DragonFire система за поразяване на дронове
Сега Шапс показа, че оръжието може да има големи последствия за спора на Киев против Русия , като единственият проблем е, че е нужно увеличение темпото на доставките. Dragon Fire към момента не е разгласен публично за потребление, само че се чака това да се случи най-късно до 2027 година. 

" Имайки поради, че сега по света има два съществени военни спора - един, основан в морето и един в Европа, съществуването на система, способна да обезврежда дронове би имало голям резултат.

Затова ще направя всичко допустимо да ускоря производството на Dragon Fire до една доста по-кратка времева рамка от естественото. Дори не е нужно изключително въображение, с цел да забележим по какъв начин той би бил извънредно потребен в Украйна, да речем ", разяснява Шапс във военния проучвателен център Портън Даун в Солсбъри.
 DragonFire система за поразяване на дронове
Оръжието е създадено от фирмите MBDA, Leonardy и QinetiQ и Лабораторията за отбранителна просвета и технологии и се смята, че ще предложи надалеч по-евтина опция на ракетите при събаряне на атакуващи дронове и даже минохвъргачки. Експлоатацията му пък коства по-малко от 10 паунда на изстрел, което е извънредно на ниска цена и преференциално.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР