Британският министър на отбраната Бен Уолъс заяви днес, че би

...
Британският министър на отбраната Бен Уолъс заяви днес, че би
Коментари Харесай

Великобритания е готова да изпрати на Украйна оръжия с по-голям обсег на действие

Британският министър на защитата Бен Уолъс съобщи през днешния ден, че би бил " отворен " за доставка на оръжейни системи с по-голям обхват на Украйна, в случай че Русия продължи да нападна цивилни региони, заяви Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 8549
В изявлението си пред Народното събрание Уолъс бе запитан от някогашния министър председател Борис Джонсън, звучен последовател на Украйна, по отношение на възможна доставка на ракетни системи с по-голям обхват на деяние за Киев, с които да бъдат унищожавани или повреждани площадки за изстрелване на дронове.

" Непрекъснато проверявам оръжейните системи, които бихме могли да предоставим ", съобщи Уолъс пред Народното събрание.

" Ние също по този начин разполагаме с евентуални оръжейни системи, които са с по-голям обхват на деяние и в случай че руснаците продължат да взимат на прицел цивилни региони и да се пробват да нарушават Женевските конвенции, тогава аз ще бъда подготвен да обмисля какво ще вършим по-нататък ", сподели той.

Украйна упреква Русия, че употребява дронове " камикадзе ", с цел да поразява енергийна инфраструктура и други цели.

Англия е поела ангажимент за поддръжка на Украйна в размер на 3,8 милиарда паунда от февруари тази година, в това число доставка на оръжия, военно образование и филантропична помощ.

Риши Сунак посети Киев при едно от първите си визити в чужбина, откакто стана английски министър председател през октомври, с вярата да затвърди обещанието на Джонсън, че английската поддръжка за Украйна ще бъде непоклатима, без значение кой е министър председател на страната.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР