Британският министър на финансите Риши Сунак официално обяви, че от

...
Британският министър на финансите Риши Сунак официално обяви, че от
Коментари Харесай

От 1 април сметките за ток и газ на домакинствата във Великобритания скачат с 54%

Британският министър на финансите Риши Сунак публично разгласи, че от 1 април сметките за ток и газ на семействата ще се усилят годишно с 54%, защото се трансформира тавана, определян от енергийния регулатор, само че държавното управление ще обезпечи помощи, тъй че популацията да понесе по-леко повишаването на живота.

В парично изражение завишаването на сметките за ток и газ от 54% значи заплащане на приблизително към 693 паунда повече годишно.

На дадена по-късно специфична конференция Риши Сунак призна, че за жалост британците ще би трябвало да привикват с по-високите цени.

Енергийният регулатор Ofgem разгласи, че се постанова да вдигне горната граница на енергийните цени в сходство със забележителното нарастване на цените на едро.

Риши Сунак обаче посочи, че държавното управление взема незабавни ограничения ударът да бъде повлечен по-леко като ще предложи на милиони семейства помощ от 350 паунда – 200 паунда под формата на отстъпка през октомври от сметките за газ и ток и 150 паунда понижение от общинския налог след април.

Отстъпката за силата обаче автоматизирано ще бъде изплатена от сметките на хората на порции от по 40 паунда за интервал от 5 години, считано от 2023 година.

Лейбъристите в съпротива подлагаха на критика проекта на министъра, наричайки го „ Схема – купи през днешния ден, заплати по-късно “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР