Британският министър на финансите Джеръми Хънт призова по-възрастните хора да

...
Британският министър на финансите Джеръми Хънт призова по-възрастните хора да
Коментари Харесай

Лондон зове пенсионерите да се върнат на работа

Британският министър на финансите Джеръми Хънт прикани по-възрастните хора да се върнат на работа, като сподели, че страната има потребност от тях и той търси способи да направи по този начин, че " работата да си коства Вашето време ", предава Ройтерс.

Хънт се спря на проблемите на пазара на труда в тирада в петък, която се опита да изложи проектите си за справяне със слабите равнища на продуктивност в страната и стимулиране на икономическия напредък.

" Никога няма да впрегнем цялостния капацитет на нашата страна, в случай че не го отключим за всеки един от нашите жители. Няма да решим казуса си с продуктивността, в случай че това не го направи всеки, който може да труди ", сподели той.

" Така че на тези, които са се пенсионирали рано след пандемията или не са намерили подобаващата си роля след отпуск, споделям, че Англия има потребност от Вас и ние ще разгледаме нужните условия, с цел да си коства работата Ви ".

Очаква се английската стопанска система да изпадне в криза тази година, арестувана от двуцифрената инфлация и стагнирания пазар на труда, който беше ударен от отдръпването на по-възрастни служащи по време на пандемията от COVID-19.

Хънт сподели, че е време за фундаментална стратегия от промени, която също да насърчи хората с хронични или психологични болести да преодолеят бариерите и да се върнат още веднъж на работа.

Припомняме, че в последните месеци Обединеното кралство бе обхванато от невиждана от десетилетия вълна от стачки заради повишаването на живота и недостатъчния ръст на приходите на фона на най-висoката инфлация от 40 години насам.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР