Британският лекарствен регулатор съобщи, че е одобрил ваксината на Пфайзер/Бионтех

...
Британският лекарствен регулатор съобщи, че е одобрил ваксината на Пфайзер/Бионтех
Коментари Харесай

Великобритания одобри ваксината на Пфайзер за деца между 12 и 15 години

Британският лекарствен регулатор заяви, че е одобрил имунизацията на " Пфайзер " / " Бионтех " против COVID-19 за деца на възраст сред 12 и 15 години, откакто сходни позволения бяха дадени в Съединени американски щати и Европейския съюз, съобщи Ройтерс.

Регулаторът сподели, че в този момент английската Съвместна комисия по имунизация и имунизация би трябвало да реши дали да пристъпи към имунизация на тази възрастова група като част от имунизационния проект на Англия, заяви Българска телеграфна агенция.

Децата сред 12 и 15 години към този момент получават имунизацията на " Пфайзер " в Съединени американски щати, а Франция и Германия възнамеряват да стартират да я оферират за тази възрастова група от този месец. Директорът на английския лекарствен регулатор Джун Рейн сподели, че организацията деликатно е разгледала данните от клиничните тествания при деца сред 12 и 15 години. " Стигнахме до заключението, че имунизацията на " Пфайзер " / " Бионтех " против COVID-19 е безвредна и ефикасна при тази възрастова група и изгодите от имунизацията надвишават възможните опасности ", съобщи тя.

Даването на ваксини на по-млади хора в богатите страни, до момента в който доста елементи на света чакат дози за по-възрастните и по-уязвимите, поражда обаче безпокойствие. Световната здравна организация приканва богатите страни вместо това да дават дози за програмата КОВАКС.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР