Британският крал Чарлз Трети, воден от своите непоклатими принципи за

...
Британският крал Чарлз Трети, воден от своите непоклатими принципи за
Коментари Харесай

Защо крал Чарлз III ще облече за коронацията одежди, носени от предшествениците му


Британският крал Чарлз Трети, воден от своите непоклатими правила за запазване на околната среда, ще облече за коронацията одежди, към този момент носени от неговите прародители, вместо да си поръча нови, заяви Ройтерс, предава Българска телеграфна агенция.

74-годишният монарх ще бъде коронясан в Уестминстърското абатство в Лондон на 6 май по време на грандиозна гала, на която ще носи или ще получи регалии, натоварени с религиозна и историческа символика.

Много от тези предмети, измежду които короните и скиптрите, датират от епохи, само че Чарлз също по този начин ще употребява още веднъж някои дрехи, които са се появявали на коронациите от 1821 година насам, „ в полза на устойчивостта и успеваемостта “, заяви Бъкингамският замък.

Сред одеждите, които ще се появят още веднъж, ще бъде коронационната ръкавица, направена за неговия дядо Джордж Шести. „ Имаме прелестен, екологичен крал, който употребява нещо наново, вместо да си купи нова ръкавица “, сподели Дебора Мур, основен изпълнителен шеф на компанията „ Дентс “, изработила ръкавицата със златна бродерия за коронацията на Джордж Шести през 1937 година

„ За нашия извънредно съвременен крал това е и демонстрация на последователност, взор обратно към предишното “, сподели Мур, чиято компания също създаде ръкавицата за коронацията на майката на Чарлз, кралица Елизабет Втора. По време на церемонията ръкавицата, направена от бяла кожа и бродирана с позлатена железна нишка, се слага на десницата на монарха като увещание, че суверенът би трябвало да демонстрира благост при събирането на налози.

Крал Чарлз ще носи и „ Colobium Sindonis “ на дядо си - бяла ленена туника, както и неговия колан за меч, като по този метод още веднъж ще избегне традицията да си поръча нови.
 
Други регалии, които Чарлз ще облече по време на службата, са с корени отпреди 1000 години - от времето на неговите нормандски прародители. Те включват „ супертуника “ – връхна дреха от златна коприна с ръкави и цяла дължина. Тя е била направена за коронацията на крал Джордж Пети, прадядото на Чарлз и е носена от идващите монарси, в това число и от Елизабет Втора. Върху нея Чарлз ще облече императорската тога, ушита от златотъкан плат и в началото направена за коронацията на Джордж Четвърти през 1821 г.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР