Британският крал Чарлз отпразнува 75-ия си рожден ден и даде

...
Британският крал Чарлз отпразнува 75-ия си рожден ден и даде
Коментари Харесай

За борба с глада: Чарлз III стартира благороден проект за рождения си ден

Британският крал Чарлз отпразнува 75-ия си рожден ден и даде старт на нова скица за справяне с продоволствената беднотия и по едно и също време с това да помогне за понижаване на милионите тонове изхвърлена храна.

Кралят, който повече от пет десетилетия е открит деятел по въпросите на околната среда и покровител на устойчивата стопанска система, публично даде началото на плана " Хранителен план за коронацията ", чиято задача е да се опита да спре глада.

Everyone at The King's Foundation would like to extend best wishes to our charity founder His Majesty King Charles III on the occasion of his 75th birthday.

1/2
— The King's Foundation (@PrincesFound)
" Нуждата от храна е също толкоз действителен и незабавен проблем, колкото и разхищението на храна - и в случай че може да се откри метод да се преодолее пропастта сред тях, това би решило два казуса в един ", написа Чарлз в публикация за " Big Issue " - списание, което нормално се продава от бездомници.

Според плана 14 млн. души във Англия са изправени пред продоволствена неустановеност, а монархът, който в никакъв случай не се е тормозил да разяснява обществени въпроси, съобщи, че " прекалено много фамилии и обособени хора пропущат да се хранят пълноценно заради натиска на разноските за живот, който е предизвикал усложнения на толкоз доста хора " .

" За да отбележа 75-ия си рожден ден в тази година на коронация, не бих могъл да желая по-голям подарък от това планът Coronation Food Project да сътвори трайно завещание, което да помогне на другите - и на планетата " , съобщи монархът.

King Charles III: ‘My birthday wish for our people and planet’

Writing exclusively for the Big Issue, King Charles explores the twin problems of food waste and food need – and what we can do to fix them.

Read His Majesty’s words here ⬇️
— Big Issue (@BigIssue)
Заедно със брачната половинка си, кралица Камила, Чарлз посети център за систематизиране на остатъци от храна в Централна Англия, където личният състав и доброволците му изпяха възторжена версия на " Честит рожден ден ".
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР