Британският кабинет на министрите няма планове да формира правителство на

...
Британският кабинет на министрите няма планове да формира правителство на
Коментари Харесай

"Шийн фейн": Правителството на Лондон няма да формира единно правителство с Белфаст


Британският кабинет на министрите няма проекти да образува държавно управление на националното единение със Северна Ирландия, съобщи в сряда водачът на северноирландската националистическа партия „ Шийн фейн “ Мери Лу Макдоналд.

"След срещата си с английския министър председател, можем само да стигнем до заключението, че държавното управление няма желание да проправя пътя към възобновяване на работата на държавните институции", разгласи Макдоналд, като акцентира, че образованието в положение на "политически вакуум (в региона) е извънредно опасно".

Миналата седмица "Шийн фейн" и Демократичната юнионистка партия (DUP) за следващ път провалиха договарянията между тях, затънали в различия към закона за основаването на ирландски език, възраждането на който се следи през последните 30 години.

БГНЕС напомня, че държавното управление на Северна Ирландия се разпадна през януари 2017 година, а през март бяха извършени предварителните парламентарни избори в района. В деня преди крайния период за образуване на съдружно държавно управление, "Шийн фейн" разгласи своето отдръпване от договарянията с DUP под предлог, че този „ развой се е изчерпал “. Оттогава бяха направени няколко опита за достигането на компромис, само че те също приключиха с неуспех.

Основният проблем при образуването на държавно управление на националното единение, е, че партиите, водещи договарянията, гонят доста разнообразни стратегически цели: в случай че DUP се стреми да сближи оптимално Белфаст с Лондон, то "Шийн фейн" избира да обединени района с Република Ирландия. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР