Британският индекс FTSE 100 се срина с над 230 пункта

...
Британският индекс FTSE 100 се срина с над 230 пункта
Коментари Харесай

Паниката обхваща световните пазари след "дивия ден" на срива на Dow Jones

Британският показател FTSE 100 се срина с над 230 пункта до 7,104.94 пункта в светлината на страховете от инфлация, които тресат международните пазари. Европейските стокови фючърси се готвят да отчетат огромни загуби, а вложителите се пробват да схванат какво следва, откакто страховете от инфлация сринаха главния показател на Wall Street до най-големия му спад от август 2015 година насам, написа в. " Метро ". Акциите се сринаха и в Азия тази заран, след „ дивия “ ден на стоковите пазари в Съединени американски щати, който завърши с най-големия спад на Dow Jones industrial average от шест и половина години насам. Японският показател Nikkei 225 спадна с 5.6% рано тази заран. Индексът Hang Seng в Хонконг изгуби 4.4% и спадна до 30,819.25. В Австралия главният показател S&P ASX 200 спадна с 2.9% до 5,852.20 пункта.

Южнокорейският Kospi също изгуби 2.9 пункта до 2,418.79 пункта,

Двата дни на тежки загуби на пазарите в Съединени американски щати изтриха възхода от началото на годината, поставяйки завършек на рекордното успокоение на тържищата. Експертите от известно време предричаха спад, отбелязвайки, че спад от и над 10% не било нещо необичано. При това подобен не е имало от две години насам, а съгласно редица трейдъри, акциите са почнали да наподобяват малко скъпички.

Това важи и за останалите тържища по света, като вложителите се подготвяха за промяна, само че се надяваха да не видят такава. „ Ще има малко места за леговище от рисковата атмосфера, за която се чака да се разпростре и върху азиатските пазари през днешния ден, освен това по забележителен метод. Това е боязън, който поражда нов боязън “, споделя Джинги Пан от IG.

Паниката по останалите пазари може да накара вложителите да се надпреварват през глава за по този начин наречените „ убежища “ – японски облигации. Това ще окаже отрицателен резултат върху японците и други районни производители, чиято конкурентоспособност страда от мощните валутни курсове, които повишават цената на стоката им, сподели още тя.

В хода на търговията в Съединени американски щати банките се опасяваха от най-лошото, откакто доходността по облигациите се срина, а лихвите се насочиха стремително надолу. Здравеопазването, софтуерния бранш, индустриалните компании поеха много загуби, а петролните компании потънаха дружно с цената на суровината.

„ След огромния напредък на пазарите през 2017 и 2018 година, акциите трябваше да паднат “, споделя Дейвид Кели, основен световен пълководец на JPMorgan Asset Management. „ Ситуацията бе като дете, което е на ваучър и целия следобяд е яло торта и сладолед. В един миг то хапва още една бисквитка и това го кара да излезе отвън надзор “, споделя още Дейвид Кели.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР