Британският фунт стерлинг е недооценен и вероятно ще расте след

...
Британският фунт стерлинг е недооценен и вероятно ще расте след
Коментари Харесай

Паундът е подценен, ще поскъпва след изборите, смятат експерти

Британският фунт стерлинг е подценен и евентуално ще пораства след изборите на Острова на 12 декември, считат специалисти представени от Dow Jones. Но би трябвало да се означи, че пазарът е прекомерно убеден в успеха на сегашния министър председател Борис Джонсън. Ако Консервативната партия не завоюва, тогава паундът може и да падне.

" В обстановка, в която паундът се търгува под 1,30 $, не би навредило на вложителите да проявят повече храброст. Време е да спрете да се притеснявате и да се научите да обичате лирата ", споделя Анатол Калецки, основен икономист в Gavekal Research.

В началото на валутната търговия в сряда доларът нищожно се повишава по отношение на еврото, само че губи позиции във връзка с йената и швейцарския франк. Цената на златото също се повишава на фона увеличено търсене на безвредни активи " тихи пристанища " поради възходящи опасения за скорошно подписване на комерсиалната договорка сред Съединени американски щати и Китай.

Доналд Тръмп във вторник съобщи, че " няма подложен период за договорката " и " в някаква степен му се нрави концепцията " да се изчака със подписването на съглашението чак след президентските избори през ноември 2020 година.

Днес сутринта общата валута се намалява напълно едва по отношение на американската до $1,1076 евро спрямо $1,1082 за евро гуляй закриване на търговията във вторник.

Курсът на $ във връзка с японската валута спада до 108,59 йени при 108,63 йеин за $ п реди това, а еврото се разменя за 120,26 йени спрямо 120,39 йени в края на вчерашната сесия.

Фунтът стерлинг губи от цената си 0,03% до $1,2994 за паунд.

Китайската валута спада до 7,0714 юана за $, а швейцарската валута се повишава до 0,9875 франка за $.

Стойността на златото пораства в сряда сутринта на фона на опасенията за комерсиалните връзки сред Съединени американски щати и Китай. Цената на февруарските фючърси за скъпоценния метал на нюйоркската борса Comex се повишава с 2,05 $ или с 0,13%, до 1486,35 $ за тройунция. Мартенските фючърси за среброто нарастват с 0,26% - до 17,293 $ за унция. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР