Британският Дейли Мейл“ реагира веднага след обявяването на края на

...
Британският Дейли Мейл“ реагира веднага след обявяването на края на
Коментари Харесай

Британци за Кобрата: Слаб в защита, свален гард… Джошуа ще го нокаутира!

Британският „ Дейли Мейл “ реагира незабавно след оповестяването на края на кариерата на Владимир Кличко. Това значи, че локалният любим и международен първенец – Антъни Джошуа, ще се изправи против българина Кубрат Пулев в мач за купата на Международната боксова федерация.

От британското издание направиха бърз етюд на Кобрата, който обаче надали ще се хареса на българския боксьор:

Кой е Кубрат Пулев?
Пулев е формалният кандидат за пояса на Джошуа във версия IBF, като 36-годишният българин има единствено една загуба в 26-те мача в кариерата си. Тя е от Владимир Кличко в първия опит на Пулев да стане първенец, като украинецът го нокаутира през 2014 година и това се оказва последният триумф на Кличко с нокаут. Българинът от този момент записва пет следващи победи, като най-впечатляващата му е със съдийско решение против Дерек Чисора. Въпреки че е имал европейска и интерконтинентална купа на кръста си, към този момент с съвсем нищо не е посочил, че е подготвен да “владее света ”.

Какъв е стилът му?
Пулев е имал дълга кариера при дилетантите, като е представял страната си на Олимпийските игри в Пекин, само че там губи още в първия си мач. Той завоюва европейската купа през същата година. Дори преди години е бил сравняван с Кличко, което не е изключително почтено, само че също като украинеца обича да употребява левия си прав и да изчаква късмет да вкара удар с дясната ръка. В отбрана обаче има много проблеми, тъй като постоянно гардът му е свален. Тази уязвимост бе най-добре употребена от Кличко, който още в първия рунд го прати на земята два пъти.

Какви са мощните му страни?
Чисто физически Пулев има силата да нокаутира който и да е, като е по-опитен от Джошуа и при дилетантите, и при експертите. Но напълно вярно и разумно ще влезе в мача против него като голям новобранец. При единствения си допир до момента с боксьор от международна класа Пулев бе размазан от Кличко. Срещу Джошуа Пулев не може да си разреши да държи ръцете си ниско, а Кличко го прати на земята три пъти за три рунда, преди в петия да го нокаутира с ляво кроше. Можете да се обзаложите, че и с Джошуа ще е същото.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР