Британският депутат Крисчън Матисън подаде оставка, след като независима разследваща

...
Британският депутат Крисчън Матисън подаде оставка, след като независима разследваща
Коментари Харесай

Британски депутат подава оставка заради сексуален тормоз над своя сътрудничка

Британският народен представител Крисчън Матисън подаде оставка, откакто самостоятелна проверяваща комисия откри, че той е нарушил етичния кодекс на Народното събрание с неприемливо свое държание със полов темперамент към млада негова парламентарна сътрудничка срещу волята ѝ , съобщи Ройтерс.

Независимата експертна комисия (НЕК) към Камарата на общините заяви, че през май предходната година при нея е постъпила тъжба от млада жена от екипа на Матисън, в която са разказани редица случаи, при които националният представител е имал непочтено държание от полов темперамент по отношение на нея.

Според отчета Матисън, който е народен представител от опозиционната Лейбъристка партия, е признал, че е прекрачил границата сред шеф и чиновник и е декларирал, че се е отнасял прекомерно " бащински " и " другарски " към младата жена, само че отхвърля държанието му да е подбудено от полови подбуди.

" Още през цялото време признах, че съм позволил известно нарушаване на етичния кодекс и се надявах, че методът ми на почтеност и неприкритост ще докара до представянето на нещата в същинската им светлина ", съобщи Матисън в претекстовете за оставката си. " Сега обаче считам, че най-почтеното и вярно решение за мен в тази обстановка е да се отдръпва от депутатското си място и да стартира ново начало другаде ", добавя той.

Председателят на комисията заключи, че съвсем всички отправени обвинявания в жалбата са с потвърдена справедливост и че се касае за нарушение на кодекса за държание на депутатите.

При по този начин създалото се състояние оставката на Матисън постанова да се произведат нови избори за негов правоприемник заради мажоритарния темперамент на изборната система във Англия. Той е национален фаворит от Честър, изборен регион в Северозападна Англия. Лейбъристки представител дефинира случая като " извънредно сериозен " и добави, че следва партията да избере претендент, който да се яви на изборите за овакантеното депутатско място.

Източник: Българска телеграфна агенция
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР