Британският депутат и председател на спецкомитета по отбрана в Палатата

...
Британският депутат и председател на спецкомитета по отбрана в Палатата
Коментари Харесай

САЩ и Великобритания предупредиха Кремъл: Удар срещу Запорожката АЕЦ ще задейства член 5 от Вашингтонския договор за военен отговор

Британският народен представител и ръководител на спецкомитета по защита в Палатата на общините на Обединеното кралство Тобиас Елууд счита, че съветски удар по Запорожката АЕЦ ще провокира ответен боен удар на НАТО. Той заяви това в Туитър.

Let’s make it clear now:

ANY deliberate damage causing potential radiation leak to a Ukrainian nuclear reactor would be a breach of NATO’s Article 5.
— Tobias Ellwood MP (@Tobias_Ellwood)

" Всяко съзнателно увреждане (на ЗАЕЦ, бел. ред.), което би довело до евентуално приключване на радиация от украинския нуклеарен реактор, ще съставлява нарушаване на член 5 на НАТО ", означи той, разяснявайки публикация на в. Таймс за това, че Русия готви провокация на територията на окупираната от нея ЗАЕЦ.

Това удостовери и членът на Камарата на представителите на американския Конгрес Адам Кинзингер. " Това дори не предстои на разискване. Всяко приключване (на радиация, бел. ред.) ще убие хора в страни членки на НАТО. Това автоматизирано води до задействане на член 5 ", прибавя Кинзингер.

This really isn’t even up for debate. Any leak will kill people in NATO countries, that’s an automatic article 5
— Adam Kinzinger
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР